Zaļās turku falafeles

4 1
Recepte no grāmatas "Topi Vesels. Pavārgrāmata", autors Ance Anna Šternberga, izdevniecība "White Book". Paldies, Jums! :)

Falafele ir Vidusāzijas tradicionāls ēdiens, kaut arī tā izcelsme vēl aizvien meklē savas saknes, viens ir skaidrs- arābu un turku zemēs šis ēdiens ir ļoti iecienīts, jo tas ir garšīgs un sātīgs! Falafeles visbiežāk tiek gatavotas no turku zirņiem vai cūku pupām, kas man bija pārsteigums! No šīs receptes var pagatavot apmēram 36 nelielas falafeles.

Sastāvdaļas

  • 2 krūzes izmērcētu turku zirņu (vislabāk 24h)
  • 1 neliels sīpols
  • 1 krūze svaigi sakapātu pētersīļu
  • Sauja svaiga koriandra
  • 3 - 5 daivas ķiploka
  • 1 ½ ēd. k. rīsu miltu (nav obligāti)
  • 2 tējk. sāls
  • 2 tējk. kumina
  • 1 tējk. malta koriandra
  • ¼ tējk. melno piparu, vai vairāk - pēc garšas
  • ¼ tējk. kajēnas piparu vai vairāk, ja patīk asāki ēdieni
  • Pāris šķipsnas svaigi malta kardamona
  • Kokosriekstu eļļa vai gī sviests cepšanai

Pagatavošana

50 min.
  1. Nomērcētos turku zirņus kārtīgi noskalo. Ber virtuves kombainā vai blenderī (vai bļodā, ja izmanto rokas blenderi), kopā ar visām pārējām sastāvdaļām, izņemot eļļu cepšanai :)
  2. Samaļ, līdz kaut necik viendabīgai masai, tad pārliek visu bļodā.
  3. Kārtīgi izmaisa un izņem no masas ārā visus turku zirņu gabaliņus, kas nav kārtīgi samalušies, pagaršo un pievieno vajadzīgās garšvielas, ja ir sajūta, ka kaut kas trūkst!
  4. Veļ masu nelielās bumbiņās, paralēli uzkarsē pannu ar eļļu vai sviestu.
  5. Cep bumbiņas, ik pa laikam apviļājot no visām pusēm, lai tās zeltaini brūnas.
    Cep bumbiņas, ik pa laikam apviļājot no visām pusēm, lai tās...
  6. Labu apetīti!
    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Izdevniecība "White Book" 2016. gada 26. janvāris 12:48
Grāmata "Topi vesels. Pavārgrāmata" ar bezmaksas piegādi visā Latvijā nopērkama šeit: http://www.whitebook.lv/lv/interneta-veikals/gramatas/-topi-vesels-pavargramata-ance-anna-sternberga-i112

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas