Sākums > Receptes > Uzkodas

Mencu aknu tartars sirds veselībai

2016. gada 18. janvāris
Foto: Topi Vesels
Paldies, par recepti Ancei Annai Šternbergai, blogs "Topi Vesels"! :)

Lai aktualizētu jautājumus par sirds un asinsvadu veselības riska faktoriem, Slimību profilakses un kontroles centrs sadarbībā ar Veselības ministriju jau trešo gadu organizē kampaņu “Mīli savu sirdi!”.
Šīs Informatīvās kampaņas "Mīli savu sirdi!" ietvaros radīta recepte Tavas sirds veselībai!
Pagatavošana
15 min
1. Smalki sakapā sarkano sīpolu, ber un sapresē apļveida formītē.
2. Bļodiņā izber mencu aknas, saspaida kopā ar melnajiem pipariem, ķiploku, citrona sulu.
3. Mencu aknu masai pievieno dīgstus, apmaisa un kārto masu virs sīpoliem to kārtīgi nopresējot.
4. Uzmanīgi ņem nost metāla formīti/stīpu un pasniedz garnētu ar dīgstiem, un ēd daudz nedomājot, citādi eļļa no mencām nopludinās visu šķīvi! :)
Foto: Topi Vesels
5. Labu apetīti!
Foto: Topi Vesels
Uz augšu