Kokosriekstu - garneļu zupa

3 1
Kolekcijas: Veģetārās
Paldies par recepti tās autorei Annijai no "Annijas virtuvē"!

Kādu laiku plauktā biju atstājusi noputēt kokosriekstu piena bundžiņu. Sapratu, ka tā beidzot jāliek lietā un šodien ļāvos pavisam ātrai improvizācijas mākslai virtuvē. Rezultāts, godīgi sakot, bija negaidīti labs.

Sastāvdaļas

  • 1 bundža kokosriekstu piena (400ml)
  • 400 g garneļu
  • 2 burkāni
  • 12 šampinjoni
  • 3 /4 paprikas
  • 1 tomāts
  • Sojas mērce vai sāls/vegeta (es izvēlējos sojas mērci)
  • Pipari
  • 400 ml ūdens
  • 1 ēd. k. eļļas
  • 1 /2 citrona (1. ēd. k. sulas + citrona miza)
  • Diedzēti graudi (man bija diedzēti kviešu graudi svaigumam)
  • Dilles

Pagatavošana

60 min.
  1. Šķēlītēs sagriež nomazgātus šampinjonus, kubiciņos papriku un tomātu, sarīvē burkānu.
  2. Šampinjonus, papriku un burkānus apcep, pēc tam pievieno tomātu, mazliet pasautē.
  3. Pievieno garšvielas (soja, pipari).
  4. Pievieno bundžiņu ar kokosriekstu pienu un ~400 ml ūdens.
  5. Sāk rīvēt citrona miziņu, ko pievieno zupai un piespiež ēdamkaroti sulas.
    Sāk rīvēt citrona miziņu, ko pievieno zupai un piespiež ēdam...
  6. Kad gandrīz jau gatavs, pievieno attīrītas garneles. Kad pirmais burbulis sagaidīts, var likt galdā.
  7. Dekorē ar diedzētiem graudiem un dillītēm.
  8. Goda vārds – šobrīd nevaru vien sagaidīt rītdienas pusdienas. :)
  9. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas