Lēcu biezputra ar sīpolu gredzeniem

5 1
Paldies, par recepti Ancei Annai Šternbergai, blogs "Topi Vesels"! :)

Šī ir ideāla alternatīva, lai aizvietotu kartupeļu biezputru, ja tas ir liels našķis, no kā grūti atturēties, turklāt lēcas satur daudz vairāk minerālvielu un balastvielu! Lēcas ir bagātas ar olbaltumvielām, tāpēc tās droši var iekļaut uzturā gaļas vai zivju vietā!

Sastāvdaļas

  • 500 g dzelteno lēcu
  • 5 lieli sīpoli (500g)
  • Sāls, pipari pēc garšas
  • Gī sviests cepšanai
  • Dilles un citi zaļumi pēc izvēles

Pagatavošana

40 min.
  1. Lēcas uz nakti atstāj nomērcēties, no rīta tās noskalo un ūdeni nolej.
  2. Liek katlā vārīties, pievieno ūdeni, lai tas noklāj kādu centimetru virs lēcām, lai nav jānolej.
  3. Kamēr lēcas vārās, sacep sīpolus zeltaini brūnus, pievieno tiem sāli.
  4. Kad lēcas gatavas, tās kopā ar sīpoliem sablenderē viendabīgā biezputrā, pievieno zaļumus un garšvielas pēc garšas.
  5. Liek trauciņos, pa virsu ieliek karoti gī sviesta un nograuzdētus sīpolu riņķīšus.
    Liek trauciņos, pa virsu ieliek karoti gī sviesta un nograuz...
  6. Labu apetīti
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Nas 2016. gada 24. aprīlis 15:28
Nosiekalojos.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni