Saldā prosas putra

3 1
Paldies, par recepti Ancei Annai Šternbergai, blogs "Topi Vesels"! :)

TopiVesels.lv rīkotajās "Veselības un Fitnesa" vasaras nometnēs svētdienu rītos dalībnieki varēja baudīt sildošo un saldo prosas putru, kuras radītāja ir TopiVesels.lv komandas gardāko recepšu autore Indra (jeb Ances mīļā mamma!). Prosa nesatur glutēnu, tāpēc šis ir viens no produktiem, kuru iesaku lietot tiem, kuri raduši ēst putras un uzturā graudaugus lieto.

Sastāvdaļas

3 porcijas
  • 1 glāze BIO prosas no SUPER Garden
  • 1 glāze sakapātu dateļu, pēc vēlamā salduma
  • 3 glāzes ūdens
  • 1 - 2 ēd. k. Gī sviesta vai kokosriekstu eļļas (vegānai versijai + apmaisīšanai un pasniegšanai)
  • Kanēļa standziņas
  • Kanēlis, garmasala (garšaugu maisījums)
  • Magoņu sēkliņas pēc vēlēšanās
  • Žāvētas dzērvenes, pīlādžogas pēc izvēles

Pagatavošana

30 min.
  1. Uzkarsē pannu un izkausē taukvielas.
  2. Apcep uz pannas kanēli, garmasalu un kanēļa standziņas (ja izmanto!)
  3. Tad uz pannas uzber prosu, apmaisa un mazliet apcep.
  4. Pievieno sagrieztās dateles, apmaisa un pievieno ūdeni. Uzliek vāku un atstāj gatavoties apmēram 20-25minūtes.
  5. Kad prosa uzbriedusi, to noņem no uguns, pievieno magoņu sēkliņas, dzērvenes un pīlādžogas pēc izvēles un apmaisa ar papildus taukvielām, lai putra sātīgāka!
  6. Pasniedz nogarnētu ar magoņu sēkliņām!

    Labu apetīti!
    Pasniedz nogarnētu ar magoņu sēkliņām!

Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Katrīna 2016. gada 10. oktobris 18:25
Malacis es vēl nemeigināju bet domājju ka būs forši

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Brokastis