Svētku baltmaize

2015. gada 5. decembris
Foto: Gunta Adamoviča
Pagatavošana
120 min
1. Katlā lej pienu vai ūdeni, uzsilda aptuveni līdz 30 grādu temp., izšķīdina tajā raugu.
2. Pievieno sāli un cukuru, olu un izsijātus miltus, samaisa un mīca, līdz izveidojas viendabīga mīkla, beigās pievieno viegli siltu taukvielu. Liek siltā vietā uzrūgt.
3. Kad mīkla pacēlusies, to atbīda atpakaļ, ļauj uzrūgt vēlreiz un tā 2x.
4. Liek uz galda, kas nokaisīts ar miltiem, liek ieziestā ar taukvielu formā. Liek uz plāts, patur siltā vietā vēl 40 minūtes, pārziež ar sakultu olu, cep 230–250 grādos aptuveni 15 minūtes.(pirms cepšanas pārkaisa ar lobītām saulespuķu sēklām.

Lai labi garšo!
Uz augšu