Vienkāršais latvieša suši

3 1
Šoreiz Kas Lācītim Vēderā virtuvē viesojas ciemiņš no austrumiem. Tas ir tradicionālais Maki suši, latviešu virtuves izpildījumā. Maki suši ir veids, kad rīsi ar ingredientiem ir sarullēti kaltētās jūras aļģu lapās jeb nori, ruletes formā, un tad rulete tiek sagriezta 7 - 8 mazākos gabaliņos. Latviešu virtuve ar zivju ēdienu pavisam noteikti ir uz Tu, tāpēc mēs piedāvājam Tev gana vienkāršu un ātru veidu, kā pagatavaot kādu eksotiskāku maltīti sev un draugiem!

Sastāvdaļas

7 porcijas
  • 7 - 8 suši lapas (Nori)
  • 200 g vārītu rīsu
  • 300 g svaiga laša (šķēlītēs)
  • ½ Mārupes svaigā gurķa
  • 300 g krēmsiera (bez piedevām)

Pagatavošana

60 min.
  1. Novāra rīsus un atdzesē.
  2. Paralēli sagriež ½ svaiga gurķa, pēc iespējas plānākās šķēlītēs.
  3. Ņem pa vienai suši lapai; uz delīša to noklāj ar slidīgo pusi uz leju.
    Ņem pa vienai suši lapai; uz delīša to noklāj ar slidīgo pus...
  4. 2/3 no lapas apakšas aizpilda ar rīsiem, tos izlīdzinot vienmērīgi pa suši lapas virspus.
  5. Tad 3 - 4 cm no lapas apakšas, taisnā līnijā uzziež, apm., 1 cm biezu krēmsiera kārtu.
    Tad 3 - 4 cm no lapas apakšas, taisnā līnijā uzziež, apm., 1...
  6. Uz krēmsiera kārtas izvieto plānās gurķa šķēlītes un tam pa virsu lasi.
    Uz krēmsiera kārtas izvieto plānās gurķa šķēlītes un tam pa...
  7. Sarullē suši - virzienā prom no sevis.
    Sarullē suši - virzienā prom no sevis.
  8. Liek suši ledusskapī uz, apmēram, 30 min.
  9. Pirms pasniegšanas, katru veselo suši rullīti sagriež, apm., 7 - 8 mazākos, pēc vēlēšanās.
    Pirms pasniegšanas, katru veselo suši rullīti sagriež, apm.,...
  10. Lai labi garšo! :)
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Andris 2016. gada 15. janvāris 07:41
Super recepte!!!! Šovakar sieviņai būs pārsteigums!!!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas