Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Jēra karē ar grilētiem burkāniem

2015. gada 29. novembris
Foto: Santa Maria
Pagatavošana
60 min
1. Nomizo burkānus un vāra sālsūdenī kraukšķīgus.
2. Attīra karē no plēvēm, sagriež četros gabalos.
3. Iesmērē gabalus ar apcepto ķiploku un piparu garšvielu maisījumu un sāli, atstāj uz pusstundu ievilkties.
4. Apcep gaļu uz pannas, pēc tam cep krāsnī 180 grādu temperatūrā 15–20 minūtes, atkarībā no gaļas biezuma un vēlamās gatavības pakāpes.
5. Apbrūnini vārītos burkānus uz tās pašas pannas un uz apm. 10 minūtēm pievieno gaļai cepšanās laikā.
6. Ļauj gaļai pirms pasniegšanas nostāvēties.
7. Uzber uz pannas rozmarīnu un timiānu, nedaudz uzkarsē. Pievieno ūdeni, uzvāra mērci. Ja nepieciešams, pievieno sāli un rotā ar svaigiem zaļumiem.

Labu apetīti!
Foto: Santa Maria
Uz augšu