Sākums > Receptes > Salāti

Variācija par siļķi kažokā

2015. gada 24. novembris
Foto: TeddyWife
Pagatavošana
120 min
1. Sagriež kartupeļus, burkānus, siļķi, sīpolus, olas, bietes sarīvē uz rupjās rīves. Sajauc majonēzi ar krējumu.
Foto: TeddyWife
2. Šķīvi, kur taisīs salātus, iesmērē ar sinepēm. Liek visu pa kārtām:
3. Kartupeļi --> nedaudz sāls --> siļķe --> sīpoli --> burkāni --> nedaudz sāls --> majonēze/krējums --> kartupeļi --> nedaudz sāls --> siļķe --> sīpols --> burkāni --> nedaudz sāls --> bietes --> nedaudz sāls --> majonēze/krējums --> ola
Foto: TeddyWife
4. Parasti taisu divos stāvos, sanāk kā sāļā kūka. Lai sastāvdaļas labāk turētos kopā, ar rokām nedaudz piespiežam katru kārtiņu, kā arī ar rokām veidojam formu, piespiežam nokritušos gabaliņus klāt salātiem, lai nemētājas pa visu šķīvi, bet tur formu. Sāli lietojat pēc saviem ieskatiem, siļķe nebija sāļa, līdz ar to ik pa laikam pakaisīju simboliski kārtiņas.
5. Liekam ledusskapī vismaz uz 4h. Bet labāk uz 12h. Jo ilgāk stāvēs, jo labāk viss ievilksies.
6. Labu apetīti!
Uz augšu