Ābolu maize

4 1
Maizīte ir ļoti mīksta, ar maigu ābolu aromātu. Tik garda, ka nav klāt nepieciešams nekas cits, tik lauz un ēd.

Sastāvdaļas

5 porcijas
  • 1 tējk. sausā rauga
  • 3 ēd. k. cukura
  • 1/3 tējk. sāls
  • 35 g sviesta
  • 1/2 glāze/s olu baltumu vai 1 olas baltums + tik ūdens, lai kopā ir 125ml
  • 200 g ābolu
  • Milti, cik paņems mīcot

Pagatavošana

120 min.
  1. Olas baltumam pievieno sāli, cukuru, raugu, izkausētu sviestu, izmaisa. Pierīvē uz smalkās rīves attīrītus ābolus. Ber klāt miltus un mīca mīklu līdz tā nelīp pie rokām. Liek mīklu iesmērētā ar eļļu traukā, apsedz un raudzē siltā vietā stundu vai līdz dubultojas apjomā.
  2. Gatavo mīklu sadala 8 vienādās daļās. Saveļ skaistās bumbiņās, kuras kārto cepamtraukā. Cepamtrauku iepriekš iesmērē ar sviestu. Apsedz un raudzē vēl 40 minūtes. Uzrūgušas apsmērē ar pienu, olu, vai izkausētu sviestu, uzber cukura graudiņus.
  3. Cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ~ 40 minūtes vai līdz maize apbrūnē.
    Cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ~ 40 minūt...
  4. Maizīte ir ļoti mīksta, ar maigu ābolu aromātu. Tik garda, ka nav klāt nepieciešams nekas cits, tik lauz un ēd.

    Lai labi garšo!
    Maizīte ir ļoti mīksta, ar maigu ābolu aromātu. Tik garda, k...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize