Vēja kūkas ar biezpienu

2015. gada 20. novembris
Foto: Gunta Adamoviča
Gaisīgas, garšīgas un kas man svarīgi - ne pārāk saldas! :)
Pagatavošana
60 min
1. Uzliek vārīties ūdeni, pievieno sviestu. Kad sviests ar ūdeni savārījies, ūdens - sviesta masā pakāpeniski, visu laiku intensīvi maisot, iesijā miltus.
2. Kad mīkla sāk atlēkt no katla malām, ņem to nost no plīts un liek mazliet padzist.
3. Kad mīkla padzisusi, iemaisa tajā pa vienai 5 olas. Mīklu izspiež caur konditorejas maisiņu, kam uzlikts uzgalis.Var arī salikt pannā ar karoti.
4. Plaucētā mīkla jācep uzreiz pēc tās sagatavošanas. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem 15 minūtes.Kad kūciņas uzbriedušas, krāsns temperatūru samazina uz 180 grādiem un cep vēl 15 minūtes. Gatavus ņem ārā no cepeškrāsns un atdzesē.
5. Pildījums – saputo saldo krējumu ar izsijātu pūdercukuru, tad pievieno, caur sietu izberztu, biezpienu un visu saputo vēlreiz.
6. Saldo masu pilda konditorejas maisiņā un uzmanīgi sapilda pa caurumiņu, kas izveidots vēja kūku apvalka apakšā. Otrs pildīšanas variants – nogriež kūciņai cepurīti un saldo masu uzspiež uz apakšējās daļas, tad uzliec cepurīti atpakaļ. Pārkaisa ar pūdercukuru.
7. Lai labi garšo!
Uz augšu