Braunija siera kūka

2015. gada 17. novembris
Foto: Nataša Rogova
Kūka ir mutē kūstoša, mēreni salda, krēmīga, neuzbāzīga, bet sātīga.
Pagatavošana
180 min
1. Gatavo braunija kārtu: Pupiņas izvāra labi mīkstas, tā, ka jūk jau ārā. Sablendē viendabīgā biezenī kopā ar biezpienu.
2. Šokolādi izkausē ar sviestu un ieblendē pupiņu biezenī. Iemaisa olas dzeltenumu un cukuru. Tad pievieno kakao, sodu, sāli un piedevas - vaniļas vai ruma esenci.
3. Mīklu lej ar sviestu iesmērētā formā. Cep apmēram 200 grādos 20 minūtes, kad virspuse jau sausa, saplaisājusi, tad gatavs.
4. Kamēr cepas braunijs, sagatavo biezpiena kārtu: nomizotu, sagrieztu ķirbi liek katliņā zem vāka un vāra uz mazas uguns, līdz tas ir mīksts.
5. Sablendē, izberž caur sietiņu, iemaisa šokolādi, lai tā izkūst. Ja biezenis padzisis, uzsilda un tad iemaisa šokolādi.
6. Olas dzeltenumus, olu, biezpienu, cukuru, kanēli samaisa ar dakšiņu - neputo! Iemaisa ķirbja biezeni.
Foto: Nataša Rogova
7. Uz uzceptās braunija kārtas liek biezpiena masu, izlīdzina. Šo cepamo trauku ar kūku liek lielākā cepamtraukā, kur ieliets karsts ūdens. Kūka cepas ūdens peldē, lai biezpiena masa vienmērīgi sabiezētu. Cep ap 180 grādiem 40-50 minūtes vai līdz biezpiena kārta sarecējusi.
8. Izņem no cepeškrāsns padzesē, apsedz ar pārtikas plēvi. Tur ledusskapī pāris stundas. Gatavo kūku pārkaisa ar kakao, sānu malas apsmērē ar šokolādi un lieliskai garšas buķetei pievieno avenes, kas kalpo arī kā dekors.
Foto: Nataša Rogova
9. Lai labi garšo!
Uz augšu