Revolucionarā burkānu kūka

3 1
Šī ir kūka, kas neatstās vienaldzīgu nevienu. Kāds nogaršos,jo vēlēsies ienkārši zināt kā kaut kas tāds garšo. Bet cits, kā es, jau iemīlēsies izlasot sastāvdaļas un pagatavošanu.

Sastāvdaļas

12 porcijas
  • Sastāvdaļas krēmam:
  • 250 g indijas riekstu
  • 1 /2 citrona sula
  • 4 ēd. k kokosriekstu sviesta
  • Vaniļas cukurs
  • Sastāvdaļas biskvītam:
  • 300 g burkānu
  • 1.5 glāzes auzu pārslu miltu
  • 300 g dateļu
  • 1 /2 glāze kokosa skaidiņu
  • 1 tējk. kanēļa
  • 1 /2 tejk. muskatrieksta
  • Dekorēju ar ķirbja sēkliņām

Pagatavošana

30 min.
  1. Krēmam: Indijas riekstus, neceptus iemērc aukstā ūdenī uz 5 stundām. Nokāš, sablenderē kopā ar pārējām sastāvdaļām līdz krēmīgai masai. Liek ledusskapī.
  2. Kūkas kartām: Burkānus sarīvē. Dateles var apliet ar karstu ūdeni, lai tās ķļūst mikstākas. Dateles un burkānus liku gaļasmašīnā ,jo blenderis nav tik jaudīgs. Bet pēc būtības visas sastāvdaļas, izņemot auzu miltus, liek blenderī un sablenderē. Iemaisa auzu miltus. Es dzirnaviņās sasmalcināju pilngraudu auzu pārslas miltos. Bet var arī citas pārslas izmantot - rudzu, kviešu, miežu.
  3. No gatavās masas veido divas kārtas. Es izmantoju 24cm diametra formu, tomēr labāk būs 20 vai 18. Formā ieklāj pārtikas plēvi, liek vienmērīgi pusi no masas, piespiež, izlīdzina. Tieši tā pat arī ar atlikušo masu izveido otru kārtu. Liek ledusskapī uz pāris stundām.
    No gatavās masas veido divas kārtas. Es izmantoju 24cm diame...
  4. Izņem no ledusskapja kūkas kārtas. Uz vienas smērē pusi krēma, pāri liek otru kārtu. Visu apsmērē ar atlikušo krēmu. Dekorē ar apgrauzdētām ķirbja sēkliņām, jo tās iederas gan vizuāli, gan arī garša sader.
  5. Kūku tur ledusskapī līdz pasniegšanas brīdim.
  6. Kūka ir slapja, bet viegli griežas ar assu nazi.
    Kūka ir slapja, bet viegli griežas ar assu nazi.
  7. Perfekta garšas kompozīcija, izcila recepte.
    Perfekta garšas kompozīcija, izcila recepte.
  8. Receptē iemīlējos jau pirms tā tika izmēģināta, jo izmantotās sastāvdaļas ir lieliskas, bet kad tika nogaršota biju stavā sajūsmā.
    Receptē iemīlējos jau pirms tā tika izmēģināta, jo izmantotā...
  9. Vīram šī garša atgādina marcipānu. Salda, mitra kūka bez cukura, sviesta vai kaut kā cita, ko esam pieraduši pievienot kūkās.
    Vīram šī garša atgādina marcipānu. Salda, mitra kūka bez cuk...
  10. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize