Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Revolucionarā burkānu kūka

2015. gada 17. novembris
Foto: Nataša Rogova
Šī ir kūka, kas neatstās vienaldzīgu nevienu. Kāds nogaršos,jo vēlēsies ienkārši zināt kā kaut kas tāds garšo. Bet cits, kā es, jau iemīlēsies izlasot sastāvdaļas un pagatavošanu.
Pagatavošana
30 min
1. Krēmam: Indijas riekstus, neceptus iemērc aukstā ūdenī uz 5 stundām. Nokāš, sablenderē kopā ar pārējām sastāvdaļām līdz krēmīgai masai. Liek ledusskapī.
2. Kūkas kartām: Burkānus sarīvē. Dateles var apliet ar karstu ūdeni, lai tās ķļūst mikstākas. Dateles un burkānus liku gaļasmašīnā ,jo blenderis nav tik jaudīgs. Bet pēc būtības visas sastāvdaļas, izņemot auzu miltus, liek blenderī un sablenderē. Iemaisa auzu miltus. Es dzirnaviņās sasmalcināju pilngraudu auzu pārslas miltos. Bet var arī citas pārslas izmantot - rudzu, kviešu, miežu.
3. No gatavās masas veido divas kārtas. Es izmantoju 24cm diametra formu, tomēr labāk būs 20 vai 18. Formā ieklāj pārtikas plēvi, liek vienmērīgi pusi no masas, piespiež, izlīdzina. Tieši tā pat arī ar atlikušo masu izveido otru kārtu. Liek ledusskapī uz pāris stundām.
Foto: Nataša Rogova
4. Izņem no ledusskapja kūkas kārtas. Uz vienas smērē pusi krēma, pāri liek otru kārtu. Visu apsmērē ar atlikušo krēmu. Dekorē ar apgrauzdētām ķirbja sēkliņām, jo tās iederas gan vizuāli, gan arī garša sader.
5. Kūku tur ledusskapī līdz pasniegšanas brīdim.
6. Kūka ir slapja, bet viegli griežas ar assu nazi.
Foto: Nataša Rogova
7. Perfekta garšas kompozīcija, izcila recepte.
Foto: Nataša Rogova
8. Receptē iemīlējos jau pirms tā tika izmēģināta, jo izmantotās sastāvdaļas ir lieliskas, bet kad tika nogaršota biju stavā sajūsmā.
Foto: Nataša Rogova
9. Vīram šī garša atgādina marcipānu. Salda, mitra kūka bez cukura, sviesta vai kaut kā cita, ko esam pieraduši pievienot kūkās.
Foto: Nataša Rogova
10. Lai labi garšo!
Uz augšu