Makaroni ar malto gaļu un ķirbi

5 1

Sastāvdaļas

12 porcijas
  • 250 g makaronu cornetti rigati
  • 500 g cūkgaļas
  • 200 g ķirbja, mans mīļākais riekstu ķirbis
  • 100 g čederas siera
  • Sāls,pipari vai garšvielas pēc izveles
  • Lauru lapas
  • 1 liels sīpols
  • 2 vidējas ķiplokdaiviņas
  • 100 ml tomātu mērces
  • 2 ēd. k. spilvas gurķu sinepju salātu, tie lieliski papildina garšas buķeti,piedot interesantu akcentu

Pagatavošana

20 min.
  1. Sasmalcina sīpolu. Uz rupjās rīves sarīvē ķirbi. Gaļu samaļ gaļasmašīnā.
  2. Nelielā eļļas daudzumā apcep sīpolu līdz tas kļūst zeltains, pievieno gaļu. Cep maisot 5 minūtes, tad pievieno ķirbi.
  3. Pievieno garšvielas un cep zem vāka uz nelielas uguns ap 8 minūtēm.
  4. Paralēli uzvāra ūdeni, kam pievieno sāli un nedaudz eļļu. Kad tas burbuļo, ieber makaronus un pievieno kādu lauru lapu. Vāra makaronus 5 minūtes, tad izslēdz uguni un 3 minūtes ļauj zem vāka uzbriest.
    Paralēli uzvāra ūdeni, kam pievieno sāli un nedaudz eļļu. Ka...
  5. Notecina ūdeni, bet ne sietiņā. Kādus 50 ml-100 ml ūdens vajag atstāt.
    Notecina ūdeni, bet ne sietiņā. Kādus 50 ml-100 ml ūdens vaj...
  6. Gaļai pievieno tomātu mērci, sinepju gurķu salātus un uz smalkās rīves sarīvētu sieru. Visu izmaisa un apcep 3 minūtes, lai garšas savelkas.
    Gaļai pievieno tomātu mērci, sinepju gurķu salātus un uz sma...
  7. Gatavai gaļai piespiež caur spiedi ķiplokus.
  8. Gaļu iemaisa makaronos. Lai neizveidojas tāda bieza makaronu masa, es atstāju makaronos ūdeni, kur tie vārījusies. Tad makaroni ir irdeni un nesalīp.
    Gaļu iemaisa makaronos. Lai neizveidojas tāda bieza makaronu...
  9. Aromātiski, viegli pagatavojami un gardi makaroni.
    Aromātiski, viegli pagatavojami un gardi makaroni.
  10. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni