Smalkmaizītes ar ābolu pildījumu

3 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • Mīklai
  • 100 ml piena + 30 ml smērēšanai
  • 7 g sausā rauga
  • 1 ola
  • 1 ēd. k brūnā cukura, var arī parasto
  • 1 /4 tējk. sāls
  • 30 g sviesta mīklā un 150 g smērēšanai nekadā gadījumā neizmantot margarīnu vai tauku pastas, ir vajadzīgs sviests
  • 300 - 350 g miltu
  • Pildījumam:
  • Āboli
  • Kukurūzas ciete
  • Cukurs
  • Kokosa skaidiņas

Pagatavošana

180 min.
  1. Olu samaisa ar sāli, cukuru, pievieno sltu pienu, mīkstu sviestu (30 g) un izmaisa līdz viendabīga masa. Miltus iesākumā 1,5 glāzes sajauc ar raugu. Ber klāt šķidrajai masai.
  2. Ber klāt miltus tik, līdz mīkla nelīp pie rokām, bet mīklai nav jābūt sausai.
  3. Kārtīgi izmīca mīklu, kādas 8 minūtes.
  4. Liek maisiņā, sasien un raudzē ledusskapī ap 2 stundām.
    Liek maisiņā, sasien un raudzē ledusskapī ap 2 stundām.
  5. Kamēr mīkla vēl raudzējās, ņem 150 g sviestu un samaisa ar 1 ēd. k. miltiem. Sviestu ņem aukstu, pēc iespējas ātrāk samaisa un liek uz cepamā papīra.
  6. Saloka cepamo papīru kvadrātā, lai sviests ir tādā kā konvertā.
    Saloka cepamo papīru kvadrātā, lai sviests ir tādā kā konver...
  7. Ar veramo pusi uz leju un rullē līdz vienmērīgam kvadrātam.
    Ar veramo pusi uz leju un rullē līdz vienmērīgam kvadrātam.
  8. Liek saldētavā līdz būs nepieciešams.
  9. Mīklai vidū iegriež krustu, atloka uz sāniem, veidojot kvadrātu.
    Mīklai vidū iegriež krustu, atloka uz sāniem, veidojot kvadr...
  10. Mīklu izrullē taisnstūrī. Virsū liek auksto sviesta kvadrātu. Uzloka vienu malu līdz vidum, tad otru malu līdz vidum.
    Mīklu izrullē taisnstūrī. Virsū liek auksto sviesta kvadrātu...
  11. Salipina abas malas kopā.
    Salipina abas malas kopā.
  12. Ar mīklas rulli iespiež visā mīklas garumā, lai vieglāk rullējās.
    Ar mīklas rulli iespiež visā mīklas garumā, lai vieglāk rull...
  13. Tad mīklu apgriež un otrā pusē tieši tā pat saspiež.
    Tad mīklu apgriež un otrā pusē tieši tā pat saspiež.
  14. Vienā virzienā rullē mīklu taisnstūrī, lēnām un nesteidzoties.
    Vienā virzienā rullē mīklu taisnstūrī, lēnām un nesteidzotie...
  15. Saloka vienu malu līdz vidum, pāri otru malu.
  16. Sanāk šādi te.
  17. Liek saldētavā uz 25 minūtēm.
  18. Izņem, viegli apber ar miltiem, lai nekur nelīp rullējot.
  19. Atkal rullē gareniski, tā kā salocīts tādā virzienā. Izrullēto taisnstūri atkal salokam kā iepriekš.
  20. Tad atkal liek saldētavā apm. 25 minūtēm.
  21. Šādi vēl trešo reizi izrullē un patur saldētavā.
    Šādi vēl trešo reizi izrullē un patur saldētavā.
  22. Pēc trīs reizēm pavadītām saldētavā, gatavo mīklu izrullē taisnstūrī.
    Pēc trīs reizēm pavadītām saldētavā, gatavo mīklu izrullē ta...
  23. Sagriež trījstūrīšos.
  24. Lejas daļā iegriež, lai viegli rullējas kopā.
  25. Liek pildījumu. Ābolus, sarīvē uz rupjās rīves, iemais cukuru, kokosu un kukurūzas cieti.
    Liek pildījumu. Ābolus, sarīvē uz rupjās rīves, iemais cukur...
  26. Sarullē smalkmaizītes.
    Sarullē smalkmaizītes.
  27. Liek uz cepamās plāts, apsedz un raudzē 30 minūtes.
  28. Pēc tam apsmērē vai ar pienu, vai ar sakultu olas baltumu.
    Pēc tam apsmērē vai ar pienu, vai ar sakultu olas baltumu.
  29. Cep iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ~20 minūtes, līdz smalkmaizītes skaisti brūnas.
    Cep iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ~20 minūt...
  30. Kraukšķīgi, burvīgi....
    Kraukšķīgi, burvīgi....
  31. Gatavus varam apbērt ar pūdercukuru vai apliet ar šokolādi,tas jau pēc katra vēlēšanās.
    Gatavus varam apbērt ar pūdercukuru vai apliet ar šokolādi,t...
  32. Man trakoti garšo kārtaina mīkla un tieši tā pat ābolu pildījums.
    Man trakoti garšo kārtaina mīkla un tieši tā pat ābolu pildī...
  33. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize