Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Smalkmaizītes ar ābolu pildījumu

2015. gada 11. novembris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
180 min
1. Olu samaisa ar sāli, cukuru, pievieno sltu pienu, mīkstu sviestu (30 g) un izmaisa līdz viendabīga masa. Miltus iesākumā 1,5 glāzes sajauc ar raugu. Ber klāt šķidrajai masai.
2. Ber klāt miltus tik, līdz mīkla nelīp pie rokām, bet mīklai nav jābūt sausai.
3. Kārtīgi izmīca mīklu, kādas 8 minūtes.
4. Liek maisiņā, sasien un raudzē ledusskapī ap 2 stundām.
Foto: Nataša Rogova
5. Kamēr mīkla vēl raudzējās, ņem 150 g sviestu un samaisa ar 1 ēd. k. miltiem. Sviestu ņem aukstu, pēc iespējas ātrāk samaisa un liek uz cepamā papīra.
6. Saloka cepamo papīru kvadrātā, lai sviests ir tādā kā konvertā.
Foto: Nataša Rogova
7. Ar veramo pusi uz leju un rullē līdz vienmērīgam kvadrātam.
Foto: Nataša Rogova
8. Liek saldētavā līdz būs nepieciešams.
9. Mīklai vidū iegriež krustu, atloka uz sāniem, veidojot kvadrātu.
Foto: Nataša Rogova
10. Mīklu izrullē taisnstūrī. Virsū liek auksto sviesta kvadrātu. Uzloka vienu malu līdz vidum, tad otru malu līdz vidum.
Foto: Nataša Rogova
11. Salipina abas malas kopā.
Foto: Nataša Rogova
12. Ar mīklas rulli iespiež visā mīklas garumā, lai vieglāk rullējās.
Foto: Nataša Rogova
13. Tad mīklu apgriež un otrā pusē tieši tā pat saspiež.
Foto: Nataša Rogova
14. Vienā virzienā rullē mīklu taisnstūrī, lēnām un nesteidzoties.
Foto: Nataša Rogova
15. Saloka vienu malu līdz vidum, pāri otru malu.
16. Sanāk šādi te.
17. Liek saldētavā uz 25 minūtēm.
18. Izņem, viegli apber ar miltiem, lai nekur nelīp rullējot.
19. Atkal rullē gareniski, tā kā salocīts tādā virzienā. Izrullēto taisnstūri atkal salokam kā iepriekš.
20. Tad atkal liek saldētavā apm. 25 minūtēm.
21. Šādi vēl trešo reizi izrullē un patur saldētavā.
Foto: Nataša Rogova
22. Pēc trīs reizēm pavadītām saldētavā, gatavo mīklu izrullē taisnstūrī.
Foto: Nataša Rogova
23. Sagriež trījstūrīšos.
24. Lejas daļā iegriež, lai viegli rullējas kopā.
25. Liek pildījumu. Ābolus, sarīvē uz rupjās rīves, iemais cukuru, kokosu un kukurūzas cieti.
Foto: Nataša Rogova
26. Sarullē smalkmaizītes.
Foto: Nataša Rogova
27. Liek uz cepamās plāts, apsedz un raudzē 30 minūtes.
28. Pēc tam apsmērē vai ar pienu, vai ar sakultu olas baltumu.
Foto: Nataša Rogova
29. Cep iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ~20 minūtes, līdz smalkmaizītes skaisti brūnas.
Foto: Nataša Rogova
30. Kraukšķīgi, burvīgi....
Foto: Nataša Rogova
31. Gatavus varam apbērt ar pūdercukuru vai apliet ar šokolādi,tas jau pēc katra vēlēšanās.
Foto: Nataša Rogova
32. Man trakoti garšo kārtaina mīkla un tieši tā pat ābolu pildījums.
Foto: Nataša Rogova
33. Lai labi garšo!
Uz augšu