Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Gaļas, dārzeņu sautējums ar ķirbja maizi

2015. gada 27. oktobris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
90 min
1. Sīpolus sagriež pusgredzenos un ķiplokus 2 daiviņas plānas šķēlēs un liek katliņā, kur ielieta eļļa. Cepu bez vāka maisot kādas 3 minūtes.
2. Pa to laiku sagriež gaļu strēmelēs un nedaudz izklapē ar gaļas āmuriņu. Liek klāt sīpoliem. Cep.
3. Sagriež strēmelēs papriku un liek katlā.
4. Tad pieber ķimenes, sāli, piparus.
5. Pievieno kubiņos sagrieztu ķirbi, daļu griež mazos gabaliņos, daļu lielākos. Tas tā, lai daļa izšķīst un veido mērcīti, bet pārējais lai paliek jūtamos kumosiņos.
6. Tad seko sagriezti gabalos tomāti, nomizoti, sagriezti āboli un paprikas pulveris. Ļoti patīk ābolu klātbūtne gaļas ēdienos.
Foto: Nataša Rogova
7. Liek vāku un sautē.
8. Sautē stundu uz mazas uguns ik pa laiciņam apmaisot, līdz gaļa mutē kūstoša. Pašās beigās iespiež caur spiedi ķiplokus.
9. Ķirbja, kukurūzas maize. Katliņā liek sāli, miltus, eļļu pienu. Vāra nepārtraukti maisot līdz sabiezē - pāris minūtes. Nedaudz uzgaida, lai padziest.
10. Ieputoj pa vienai olas, beigās cepamo pulveri. Iemaisa uz smalkās rīves rīvētu ķirbi un sieru.
11. Iesmērē formu ar eļļu un pilda 2/3 ar mīklu.
Foto: Nataša Rogova
12. Cepam iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 30 - 40 minūtēm vai līdz kēkss skaisti paceļas un ir sauss. Iedurot kocinu, tam jāiznāk tīram, bez mīklas.
13. 5 minūtes pirms izņemšanas, uzber nedaudz rīvētu sieru un sezamu.
Foto: Nataša Rogova
14. Padzesē un izņem no formas. Sierrrīgs, apetelīgs....
Foto: Nataša Rogova
15. Pasniedz ar sautējumu.

Labu apetīti!
Foto: Nataša Rogova
Uz augšu