Kliņģerīši- Brezel

5 1

Sastāvdaļas

8 porcijas
  • 700 g miltu
  • 40 g svaigā rauga
  • 450 g piena
  • 2 tējk. sāls
  • 1 /2 tējk. cukura

Pagatavošana

90 min.
  1. Siltā pienā izšķīdina raugu, pievieno sāli, cukuru un tad miltus. Samīca mīklu. Lieka bļodā, apsedz un raudzē siltā vietā 30 minūtes.
  2. Sadala mīklu 16 gabaliņos.
  3. Katru rullē tievā, garā desā aptuveni 40 cm, tad izveido šādu kliņģeri. Kad visi kliņģeri gatavi, uzvāra litru ūdeni ar 1 ēd. k. sodas.
  4. Liek kliņģerus pa vienam ūdenī un vāra 30 sekundes.
    Liek kliņģerus pa vienam ūdenī un vāra 30 sekundes.
  5. Izņem no ūdens un liek uz cepamās plāts. Uzreiz uzber sezamu, ķimenes, vai jūras sāli -kas nu kuram labāk garšo.
    Izņem no ūdens un liek uz cepamās plāts. Uzreiz uzber sezamu...
  6. Cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem apmēram 15-20 minūtes, vai līdz kliņģeri kārtīgi brūni.
    Cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem apmēram 15...
  7. Daļu cepu ar sezamu, daļu ar ķimenēm.
    Daļu cepu ar sezamu, daļu ar ķimenēm.
  8. Tikko cepti aromātiski, kārdinoši, ne mazākās vēlēšanās gaidīt līdz atdziest.
    Tikko cepti aromātiski, kārdinoši, ne mazākās vēlēšanās gaid...
  9. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize