Medus kūka ''Bitīte''

5 1

Sastāvdaļas

7 porcijas
  • 2 olas
  • 3 ēd. k. medus
  • 500-600 g skābā krējuma
  • 2 tējk. sodas
  • 1/2 glāze/s cukura
  • 3 glāze/s miltu
  • 100 g sviesta
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 1 bundža iebiezinātā piena

Pagatavošana

100 min.
  1. Olas sajauc ar cukuru, viegli uzkuļot. Pievieno sviestu, medu un sodu. Liek ūdens peldē uz nelielas uguns, nemitīgi maisot.
    Olas sajauc ar cukuru, viegli uzkuļot. Pievieno sviestu, med...
  2. Maisa aptuveni 15 min., līdz masa paliek gaisīga un tās paliek uz pusi vairāk.
    Maisa aptuveni 15 min., līdz masa paliek gaisīga un tās pali...
  3. Noņem no uguns.
    Noņem no uguns.
  4. Masai pievieno izsijātus miltus.
    Masai pievieno izsijātus miltus.
  5. Mīkla ir mīksta un lipīga.
  6. Mīklu aptin ar pārtikas plēvi un ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai.
    Mīklu aptin ar pārtikas plēvi un ļauj atdzist līdz istabas t...
  7. Kad mīkla atdzisusi, to sadala 5 daļās.
    Kad mīkla atdzisusi, to sadala 5 daļās.
  8. Katru izrullē aptuveni 5 mm biezumā.
    Katru izrullē aptuveni 5 mm biezumā.
  9. Cep 3-5 min. 200 grādos.
  10. Biskvītu izvelk no cepeškrāsns un izgriež vajadzīgo kūkas formu.
    Biskvītu izvelk no cepeškrāsns un izgriež vajadzīgo kūkas fo...
  11. Atlikumus no biskvīta sadrupina drupačās.
  12. Kad visi biskvīti izcepti, liek tos malā, lai atdziest.
    Kad visi biskvīti izcepti, liek tos malā, lai atdziest.
  13. Pa to laiku gatavo kremu: skābo krējumu sajauc ar iebiezināto pienu līdz veidojas viendabīga masa.
  14. Uz paplātes liek biskvītu un katru apsmērē ar krēmu.
  15. Torti rotā ar drupačāmm un, ja ir vēlme, no mastikas var uztaisīt bitītes un uzzimēt medus šūnas ar šokolādi.

    Labu apetīti!
    Torti rotā ar drupačāmm un, ja ir vēlme, no mastikas var uzt...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

gints 2016. gada 1. maijs 16:40
kas ir vilni
Ieva 2016. gada 14. februāris 11:43
ļoti garšīga... Iesaku... :)
marguta 2016. gada 30. janvāris 22:38
labais

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize