Pērļgrūbu risoto ar bietēm un bumbieriem

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 150 g pērļgrūbu
  • 1 sarkanais sīpols
  • 100 ml sausā vīna
  • 500 ml buljona
  • 1 neliela sarkanā biete,vārīta vai cepta cepeškrāsnī. Ļoti aromātiska biete sanak, ja to cep ietītu folijā cepeškrāsnī
  • 1 liels bumbiers
  • Sauja rīvēts džiugas siers, var arī citu sieru
  • Sāls
  • Pipari
  • Timiāns
  • Dekorēšanai:
  • Spinātu vai ideālā gadījumā biešu lapiņas
  • Džiugas siers
  • Rieksti, labi iederas valrieksti, bet man bija mandeles
  • Biešu biezenis
  • Svaigais siers

Pagatavošana

40 min.
  1. Pannā nelielā eļļas daudzumā apcep smalki sagrieztu sīpolu. Cep uz vidējas uguns, bet nepiededzina.
    Pannā nelielā eļļas daudzumā apcep smalki sagrieztu sīpolu....
  2. Pieber pērļgrūbas un uz vidēji lielas uguns cep maisot 5 minūtes.
    Pieber pērļgrūbas un uz vidēji lielas uguns cep maisot 5 min...
  3. Pielej vīnu un pasautē 3 minūtes maisot.
    Pielej vīnu un pasautē 3 minūtes maisot.
  4. Pievieno buljonu ,sākumā 200 ml. Uzliek vāku un ļauj grūbām briest uz mazas uguns, kad redz, ka šķidrums vairs nav, pielej vēl buljonu un turpina sautēt līdz grūbas gandrīz mīkstas.
  5. Kad grūbas ir jau pusgatavas, pievieno biešu biezeni, izmaisa un pievieno sāli, piparus, timiānu un kubiņos sagrieztu bumbieri.
    Kad grūbas ir jau pusgatavas, pievieno biešu biezeni, izmais...
  6. Izmaisa, uzliek vāku. Turpina gatavot uz mazas uguns līdz grūbas gatavas, pa to laiku arī bumbieris iegūs vajadzīgo mīkstumu..
  7. Noņem no uguns, iemaisa sieru.
    Noņem no uguns, iemaisa sieru.
  8. Pasniedz un dekorē.
    Pasniedz un dekorē.
  9. Par to, ka bietes un bumbieri sader kopā pārliecinājos pagatavojot ievārījumu. Līdz ar to radās ideja, ka šie abi ideāli garšos šādā ēdienā. Un es nekļūdījos, ļoti interesanta garša, ar vieglu svaigumu.
    Par to, ka bietes un bumbieri sader kopā pārliecinājos pagat...
  10. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni