Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pērļgrūbu risoto ar bietēm un bumbieriem

2015. gada 13. oktobris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
40 min
1. Pannā nelielā eļļas daudzumā apcep smalki sagrieztu sīpolu. Cep uz vidējas uguns, bet nepiededzina.
Foto: Nataša Rogova
2. Pieber pērļgrūbas un uz vidēji lielas uguns cep maisot 5 minūtes.
Foto: Nataša Rogova
3. Pielej vīnu un pasautē 3 minūtes maisot.
Foto: Nataša Rogova
4. Pievieno buljonu ,sākumā 200 ml. Uzliek vāku un ļauj grūbām briest uz mazas uguns, kad redz, ka šķidrums vairs nav, pielej vēl buljonu un turpina sautēt līdz grūbas gandrīz mīkstas.
5. Kad grūbas ir jau pusgatavas, pievieno biešu biezeni, izmaisa un pievieno sāli, piparus, timiānu un kubiņos sagrieztu bumbieri.
Foto: Nataša Rogova
6. Izmaisa, uzliek vāku. Turpina gatavot uz mazas uguns līdz grūbas gatavas, pa to laiku arī bumbieris iegūs vajadzīgo mīkstumu..
7. Noņem no uguns, iemaisa sieru.
Foto: Nataša Rogova
8. Pasniedz un dekorē.
Foto: Nataša Rogova
9. Par to, ka bietes un bumbieri sader kopā pārliecinājos pagatavojot ievārījumu. Līdz ar to radās ideja, ka šie abi ideāli garšos šādā ēdienā. Un es nekļūdījos, ļoti interesanta garša, ar vieglu svaigumu.
Foto: Nataša Rogova
10. Labu apetīti!
Uz augšu