Magoņu smalkmaizītes

5 1

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • Mīklai:
  • 500 g miltu
  • 1 ēd. k. šķīstošā rauga
  • 200 ml piena
  • 5 ēd. k. cukura
  • 2 olas
  • 60 g sviesta
  • Sāls
  • Vaniļa
  • Pildījumam:
  • 200 g magoņu
  • 1/2 glāze/s cukura
  • Apeslsīna miziņa
  • 100 ml ūdens

Pagatavošana

90 min.
  1. Gatavo ieraugu. Raugam uzber 1 karoti cukura, pielej pienu, pievieno pusi miltu, izmaisa. Raudzē siltā vietā 90 minūtes.
  2. Atlikušo cukuru samaisa ar olām, sāli, izkausētu sviestu. Visu savieno, samīca mīklu.
  3. Liek traukā, apsedz, raudzē ledusskapī vismaz 2 stundas.
  4. Vāra magones ar cukuru 20 minūtes uz mazas uguns, pierīvē miziņu.
  5. Gatavo mīklu izrullē 30*60 cm taisnstūrī. Liek pildījumu, saloka mīklu .Platāko malu uz vienu sānu, pāri otru, sanāk trīs kārtas.
  6. Sagriež 12 strēmelēs aptuveni 3 cm platās.
  7. Sarullē gredzenā, liek uz cepampannas.
  8. Apsmērē ar olu. Cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ap 25 minūtēm vai līdz apbrūnē.
    Apsmērē ar olu. Cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 gr...
  9. Gatavas var apsmērēt ar medu, vai persiku ievārījumu.

    Lai labi garšo!
    Gatavas var apsmērēt ar medu, vai persiku ievārījumu.

Lai...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Santa 2016. gada 28. janvāris 09:51
"Pievieno pusi miltu" . Tas jau nekas, ka miltu daudzums nav norādīts :D

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize