Vistas filejas kotletes ar āboliem

4 1
Pēc šīs receptes kotletes gatavoju bieži, jo tās sanāk maigas, sulīgas, it nemaz nav sausas kā ierasts ar vistas fileju. Otra lieta, pagatavošana ir ātra, vienkārša.
Ābolu piedeva ir neparasta, tomēr iesaku nogaršot, šādi pagatavoti āboli iet ne vien klāt pie šīm kotletēm,bet arī pie citiem ēdieniem.

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 400 g vistas filejas
  • 1 liels ābols (antanovka)
  • 1 /2 vidēja lieluma sīpols
  • Sāls
  • Pipari
  • Rīvmaize panēšanai
  • 4 ēd .k. sablenderētu pilngraudu auzu pārslu

Pagatavošana

40 min.
  1. Ābolu bez serdes, fileju, sīpolu liek gaļasmašīnā, samaļ.
  2. Pievieno pārslas, sāli, piparus, izmaisa.
  3. Veido kotletītes, apviļā rīvmaizē. Cep nelielā eļļas dadzumā uz pannas no abām pusem līdz brūnas, tad liek uz cepamās plāts un turpina cept cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 10-15 minūtēm.
  4. Lieliska piedeva būs sautēti āboli ķiplokos!
    Lieliska piedeva būs sautēti āboli ķiplokos!
  5. Ābolus sagriež šķēlēs vai gabaliņos. Uz pannas liek sviestu un sagrieztus šķēlēs ķiplokus, apcep pāris sekundes uz lielas uguns, pievieno ābolus, salviju. Apcep minūti, pielej vīnu pāris ēdamkarotes un pieber kanēļcukuru. Cep vēl 3 minūtes.
  6. Es izmantoju sarkanvīnu, bet tas iekrāso ābolus, tā kā vizuāli labāk baltvīns. Pasniedz.
    Es izmantoju sarkanvīnu, bet tas iekrāso ābolus, tā kā vizuā...
  7. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni