Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Indiešu maize (Čepati pitta)

2015. gada 9. septembris
Foto: Skaidrais
Pagatavošana
60 min
1. Ieber traukā miltus. Pievieno sāli 1/2 tējk. bez kaudzes. Pierīvē mazliet sviestu un visu kārtīgi samaisa. Tad lēnam lej klāt ūdeni un maisa līdz mīkla gatava. Kad mīkla katava pamīca vēl 5 - 7 min. Sadala mīklu 7 vienādos gabaliņos.
Foto: Skaidrais
2. Izspaida ar roku mazu apli, lai vieglāk izrulēt.
Foto: Skaidrais
3. Kārto izrulēto mīklu zem salvetēm lai nesalīp
Foto: Skaidrais
4. Kad mīkla izrullēta, noslauka liekos miltus.
Foto: Skaidrais
5. Cepam uz pannas grozot, kamēr parādas burbļi (izcēlumi).
Foto: Skaidrais
6. Kad apcepts uz pannas, liekam mazliet uz uguns un apcepam.
Foto: Skaidrais
7. Gatavās čepati pittas.
Lai labi garšo!
Foto: Skaidrais
Uz augšu