Sākums > Receptes > Salāti

Fotorecepte siļķe kažokā

2015. gada 30. augusts
Foto: Inga Ceriņa
Pagatavošana
60 min
1. Siļķi un sīpolus sagriež nelielos kantainos gabaliņos.
Foto: Inga Ceriņa
2. Vārītos kartupeļus, bietes un olas sarīve uz rupjās dārzeņu rīves.
3. Majonēzi un krējumu sajauc kopā, ko smērēt starp kartām.
Foto: Inga Ceriņa
4. Ņem dziļu stikla bļodu, parasti tā ir kantaina vai taisnstūra ar taisnām malām.
5. Pirms pāris mēnešiem es savējo kantaino bļodu veiksmīgi sasitu uz virtuves grīdas flīzēm.
6. Tāpēc ņēmu dziļu apaļo bļodu.
7. Pirmos kārto rīvētos kartupeļus, jo, manuprāt, tad salāti neatsulojas.
8. Tātad, kartupeļu kārta + plāna kārta ar majonēzes un krējuma maisījumu.
Foto: Inga Ceriņa
9. Otrā kārta – kubiņos sagriezta siļķe + plāna kārta ar majonēzes un krējuma maisījumu.
Foto: Inga Ceriņa
10. Trešā kārta sīpoli + plāna kārta ar majonēzes un krējuma maisījumu.
Foto: Inga Ceriņa
11. Ceturtā kārtā 6 rīvētas olas + plāna kārta ar majonēzes un krējuma maisījumu.
Foto: Inga Ceriņa
12. Piektā kārta rīvētas bietes un pa virsu smalkāk rīvēta 2 olas.
Foto: Inga Ceriņa
13. Salātus liek ledusskapī uz nakti, lai garšas savelkas.
14. Lai labi garšo!
Uz augšu