Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kotletes ar biezpienu

2015. gada 20. augusts
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
40 min
1. Gatavo kotletes: gaļasmašīnā samaļ vistas fileju un sīpolu.
2. Pievieno auzu pārslu miltus, olu, biezpienu, sasmalcinātas dilles un garšvielas. Ja biezpiens graudains, vēlams to sablenderēt. Visu izmīca un ļauj 15 minūtes ievilkties. Veido pavisam nelielas kotletītes.
Foto: Nataša Rogova
3. Cep uz pannas nelielā eļļas daudzumā no visām pusēm līdz apbrūnē.
Foto: Nataša Rogova
4. Tikmēr sagatavo mērci: svaigu, vai iepriekš apceptu cepeškrāsnī papriku sablenderē kopā ar tomātiem. Ātrāk, protams , būs ar svaigu papriku, bet aromātiskāk ar ceptu. Pievieno garšvielas.
5. Lej uz kotletēm.
Foto: Nataša Rogova
6. Pievieno saldo krējumu un sautē vēl 10 minūtes.
7. Tad uzrīvē nedaudz sieru un turpina sautēt zem vāka vēl 5 minūtes.
Foto: Nataša Rogova
8. Gatavs. Tad pagatavo klāt ko vēlamies, dēlam vairāk garšo makaroni, vīram griķi, tā kā der klāt jebkas.
Foto: Nataša Rogova
9. Pirms pasniegšanas vēl pāri nedaudz siers un kāds zaļumiņš, piemēram dilles.
10. Kotletītes ir maigas, sulīgas ar aromātisku mērci pateicoties paprikai.
Foto: Nataša Rogova
11. Lai labi garšo!
Uz augšu