Niknais našķis

3 1
Šis našķis ir gana nikns, lai spētu pievarēt Tavu izsalkumu un žigli stiepjošo roku pēc kāda NEveselīga našķa. Viņš ir veselīgs, bagātīgs un dikti gaumīgs savā izskatā. Tu vari viņu apēst uzreiz, bet ja vēlies pataupīt arī kaimiņam, tad droši ļauj tam atveldzēties ledusskapī un gaidīt savu uznācienu.

Sastāvdaļas

  • 1 /3 glāzes kakao (bez piedevām)
  • Kanēlis
  • 1 tējk. vanilīna cukura
  • Kokosriekstu skaidiņas
  • 1 glāze mandeļu
  • 1 /2 glāze žāvētu dzērveņu
  • 1 glāze dateļu
  • 2 tējk. brūnā cukura
  • Izmantota standarta 250 ml tilpuma glāze

Pagatavošana

45 min.
  1. Blenderī ieber 1 glāzi mandeļu un 1/2 glāzi žāvētu dzērveņu un sablenderē, līdz iegūst vienmērīgu masu.
    Blenderī ieber 1 glāzi mandeļu un 1/2 glāzi žāvētu dzērveņu...
  2. Pievieno 1 glāzi ūdenī izmērcētu dateļu.
  3. * Dateles būtu vēlams izmērcēt tīrā ūdenī vismaz 2 stundas pirms gatavošanas. Ideālākajā gadījumā - atstāt tās izmērcēties uz
  4. visu nakti.
  5. Reizē ar datelēm pievieno arī 1 ēd. k. vanilīna cukura un 2 ēd. k. brūnā cukura.
    Reizē ar datelēm pievieno arī 1 ēd. k. vanilīna cukura un 2...
  6. Turpina blenderēt, līdz atkal iegūst viendabīgu masu un visas dateles ir sasmalcinātas.
  7. Nobeigumā pieber 1/3 glāzes kakao un blenderē, līdz iegūst bumbiņu veidošanai atbilstošu masu.
  8. * Ja masa šķiet nedaudz par sausu, var pievienot kādu tējkaroti ūdens.
    * Ja masa šķiet nedaudz par sausu, var pievienot kādu tējkar...
  9. Našķa bumbiņas veido ar roku palīdzību tās sarullējot.
  10. Kad esam ieguvuši vēlamo formu, našķi "izvārta", pēc
  11. vēlēšanās - kokosriekstu skaidiņās vai kanēlī.
    vēlēšanās - kokosriekstu skaidiņās vai kanēlī.
  12. Šo našķi var baudīt uzreiz pēc pagatavošanas, kā arī uzglabāt ledusskapī nākamajām dienām.
    Šo našķi var baudīt uzreiz pēc pagatavošanas, kā arī uzglabā...
  13. Lai labi garšo! :)
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti