Cepta karpa

4 1
Kolekcijas: Veģetārās
Varbūt attēlā gatvā karpa neizskatās apetelīga, bet garšo tiešām izcili un sātīgi, jo zivs ir uzsūkusi visas garšvielas.
No 2 kg karpas sanāk maltīte 6 personām.

Sastāvdaļas

6 porcijas
  • 2 kg karpas
  • Provansas majonēze Francis
  • 50 g rīvēta parmas siera
  • 2 pētersīļa kātiņi
  • 5 dilles
  • 3 daiviņa/s ķiploka
  • 1 citrons
  • Sāls
  • Melnie pipari

Pagatavošana

60 min.
  1. Centrāltirgū pirktu, notīrītu un iztīrīti karpu noskalo zem tekoša auksta ūdens un iekšpusi izslauka/izsusina ar papīra dvieli.
    Centrāltirgū pirktu, notīrītu un iztīrīti karpu noskalo zem...
  2. Sagatavo majonēzes un siera maisījumu, ar kuru viscaur iesmērā karpu.
  3. Majonēzē iejauc iespiestas ķipoka daiviņas, sarīvētu Pamas sieru, sīki sasmlacinātas dilles un pētersiļa lapiņas, sāli un melnos piparus. Visu kātīgi samaisa.
    Majonēzē iejauc iespiestas ķipoka daiviņas, sarīvētu Pamas s...
  4. Karpas vidu iesmērē ar šo maisījumu, pēc tam ieliek lielos diļļu un pētersīļa kātus un dažas citrona daiviņas.
    Karpas vidu iesmērē ar šo maisījumu, pēc tam ieliek lielos d...
  5. Karpu apsmērā arī no ārpuses abām pusēm, uzliek uz cepampapīra un pārliek foliju.
    Karpu apsmērā arī no ārpuses abām pusēm, uzliek uz cepampapī...
  6. Cep 200 grādos 40 minūtes.
  7. 5 min. pirms izņemšanas, noņem foliju, lai apbrūninās.
  8. Karpu dala gabalos un pirms ēšanas viegli apsāla un uzslaka citona sulu.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni