Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pusdienu ideja no Skaidrā

2015. gada 10. augusts
Foto: Skaidrais
Pagatavošana
200 min
1. Cūkgaļas ribiņas sagriež 4 vienādos gabaliņos. Apsāla, appiparo, apberam ar pētersīļiem, dillēm. Liek ledusskapī, lai mazliet pamarinējas ~ 40 min.
2. Ņem laukā, liek uz folija, koriandra sēklas ar nazi saspaida uzber uz gaļiņas. Ietin kārtīgi folijā. No vienas apakšējas puses ar dakšiņu folijā izdur caurumus pa visu apakšu. Liek sakarsētā krāsnī uz grill programmu, cep 180 grādos uz vidējās restes bez ventilatora. Apakšā novieto trauku, kur notecēt tauciņiem. No katras puses cep apmēram 40-1h folljā, pēc tam bez folija apbrūnina 20 min. no katras puses. Un gatavs.
Foto: Skaidrais
3. Sēnītem izgriež kātiņu, iztīra, nomazgā. Noliek, lai apžūst. Sarīvē sieru, sagriež mazo sīpolu, nomizo ķiploku daiviņas. Pie siera pierīvē uz smalkās rīves ķiploku, samaisa ar majonēzi.
4. Sēnītēs liek sīpola ripiņu un pikucīti sviesta, un sagatavoto siera masu. Kad visas sēnītes gatavas, liek krāsnī 180 grādos uz 20 - 35min. Katram krāsnis savādāka tapēc arī laiki ir aptveni.
Foto: Skaidrais
5. Salātiem: sarīvē burkānu, sagriež svaigo kāpostu plānās strēmelītēs, papriku un dilles. Samaisa un gatavs.
6. Griķiem: liek vārīties ūdeni, pievieno sāli, piparus, sīpolu nomizotu veselu,l auru lapu. Kad ūdens uzvāras, liek iekšā griķus un vāra līdz gatavi. Nolej lieko ūdeni caur sietiņu. Visu pagatavoto kārto uz šķīvja un labas pusdienas!

Lai labi garšo!
Foto: Skaidrais
Uz augšu