Rudens kvass

3 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg rudzu maizes
  • 8 l ūdens
  • 20 g rauga
  • 500 g medus vai cukura
  • 100 g rozīņu
  • 100 g žāvētu ābolu

Pagatavošana

25 min.
  1. Rudzu maizi sagriež šķēlēs un krāsnī apgrauzdē brūnu. Izkaltē. Maizi saliek lielā traukā un pārlej ar vārošu ūdeni. Raudzē siltā vietā 2 dienas. Nokāš. Šķidrumam pieliek raugu, medu vai cukuru, rozīnes un ābolus. Raudzē siltā vietā 1 – 2 dienas. Nosmeļ putas un vēlreiz izkāš. Pilda pudelēs un uzglabā ledusskapī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Dzērieni