Es zinu ko Tu apēdi pagājušajā vasarā

3 1
Es zinu ko Tu apēdi pagājušajā vasarā, jeb saldais grēks, kam piedien netverams gaisīgums, maigums un atsvaidzinoša pēcgarša. Zemenes, kuras iepinušās zefīr'putukrējuma mākonī būs lielisks nobeigums īstai Latvijas vasaras dienai!

Sastāvdaļas

8 porcijas
  • 500 g zemeņu
  • 200 g zefīru
  • 200 g saldā krējuma
  • 1 - 2 ēd. k cukura
  • 1 tējk. vanilīna cukura
  • 20 g melnās šokolādes ar mandelēm un medu

Pagatavošana

50 min.
  1. Putošanai paredzētā traukā ielej 200 g saldā krējuma.
    Putošanai paredzētā traukā ielej 200 g saldā krējuma.
  2. Pievieno 1 - 2 ēd. k. cukura (atkarībā no vēlmēm par deserta salduma pakāpi) un 1 tējk. vanilīna cukura.
    Pievieno 1 - 2  ēd. k. cukura (atkarībā no vēlmēm par desert...
  3. Puto, kamēr saldais krējums pārvērties putukrējuma masā (ir stingrs un pielīp pie kūkas lāpstiņas) un viss cukurs izkusis.
    Puto, kamēr saldais krējums pārvērties putukrējuma masā (ir...
  4. Zemenes nomazgā un attīra no zaļumiem. Griež ne pārāk plānās, gareniskās šķēlītēs.
    Zemenes nomazgā un attīra no zaļumiem. Griež ne pārāk plānās...
  5. Zefīrus griež tā, lai tie saglabātu šķēlītes formu. Vidēji lielu zefīru - aptuveni 4 - 5 šķēlītēs.
    Zefīrus griež tā, lai tie saglabātu šķēlītes formu. Vidēji l...
  6. Kad visas sastāvdaļas sagatavotas, sāk ieklāšanu lēzenā deserta traukā. Pamatni veido zefīri, uz tiem uzklāj aptuveni pusi no putukrējuma masas un pusi no sagrieztajām zemenēm. To pašu identiskā secībā atkārto vēlreiz.
    Kad visas sastāvdaļas sagatavotas, sāk ieklāšanu lēzenā dese...
  7. Kārtojuma virskārtu dekorē ar rupjos gabalos sasmalcinātu melno šokolādi.
  8. Kārtojumu liek atdzesēties ledusskapī uz vismaz 6 stundām. Ja laiks atļauj, tad uz 12 stundām.
  9. Pasniedz atdzesētu, pēc vēlēšanās pievienojot vēl kādu papildus zemeni dekorēšanai.
  10. Labu apetīti! :)
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti