Šašliks "mutē kūst"

3 1
Kolekcijas: Grila ēdienu
Liekam galdā un klausamie: "Mmm! Eeee! Mhmm! Gards! Ideāls! Tu pats taisīji?!? Iedod recepti!!!!!"

Sastāvdaļas

  • 5 kg atkaulotu vistas šķiņķu vai cūkas kakla karbonādes
  • 200 g svaigi spiestas citrona sulas, vai tās koncentrāta
  • 1 Piparu šķipsna
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 1 šķipsna/s paprikas pulvera
  • 1 ēd. k. sinepju
  • 1 liels ķiploks
  • 50 g sojas mērces
  • 500 g majonēzes
  • 300 ml kečupa
  • 1 šķipsna/s pētersīļu
  • 1 šķipsna/s cukura
  • Čupiņa diļļu
  • 1 kg sīpolu

Pagatavošana

999 min.
  1. Sagriež gaļu, sīpolus, sasmalcina ķiploku un visu samaisa grāpī kopā ar pārējām sastāvdaļām.
  2. Ņem rokā dakšinu un sāk spēcīgi durstīt gaļu līdz spēku izsīkumam. Tā, ka katrs gabaliņš ir saņēmis 20 dakšas dūrienus. Tas ļaus marinādei ievilkties un gaļai būt pasakaini mīkstai. Tur leduskapī, apmaisam 2 reiz dienā, pēc 2-3 dienām cep.
  3. Gabaliem jābūt palieliem, no vistas šķiņķa 3 gab., karbonādei vismaz 2 kopā saliktu sērkociņu paciņu apmērā
  4. Neuzticiet savu lolojumu citiem taisīt. Vislabāk ceptiet uz aiztaisāmās restes, ja nav tad uz iesmiem. Uz restes cepot gaļu saspiežiet pēc iespējas ciešāk vienu otrai klāt, lai sulīgāka beigās. Ja uz iesmiem, tad paņemiet katru gabaliņu kulakā, saspiediet un pa vertikāli izduriet iesmu, tad gaļa nekarāsies un normāli varēsiet apgriezt, bet arī cieši kopā gabaliņus.
  5. Kad trešo reizi apgiež, uz jau brūniem šašlikiem uzpilina marinādi un tā vismaz divas reizes.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Ligita 2015. gada 15. augusts 09:57
varbūt ērtāk sadurstīt gaļiņu pirms sagriešanas.......bet ideja laba, mans paps arī, kad taisīja kotletes, izsita samalto gaļu pret bļodas malu un katletes bija mīkstas un sulīgas......

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni