Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Šašliks "mutē kūst"

2015. gada 8. jūlijs
Foto: Depositphotos.com
Liekam galdā un klausāmies: "Mmm! Eeee! Mhmm! Gards! Ideāls! Tu pats taisīji?!? Iedod recepti!!!!!"
Pagatavošana
999 min
1. Sagriež gaļu, sīpolus, sasmalcina ķiploku un visu samaisa grāpī kopā ar pārējām sastāvdaļām.
2. Ņem rokā dakšiņu un sāk spēcīgi durstīt gaļu līdz spēku izsīkumam. Tā, ka katrs gabaliņš ir saņēmis 20 dakšas dūrienus. Tas ļaus marinādei ievilkties un gaļai būt pasakaini mīkstai. Tur leduskapī, apmaisam 2 reiz dienā, pēc 2-3 dienām cep.
3. Gabaliem jābūt palieliem, no vistas šķiņķa 3 gab., karbonādei vismaz 2 kopā saliktu sērkociņu paciņu apmērā.
4. Neuzticiet savu lolojumu citiem taisīt. Vislabāk ceptiet uz aiztaisāmās restes, ja nav tad uz iesmiem. Uz restes cepot gaļu saspiežiet pēc iespējas ciešāk vienu otrai klāt, lai sulīgāka beigās. Ja uz iesmiem, tad paņemiet katru gabaliņu kulakā, saspiediet un pa vertikāli izduriet iesmu, tad gaļa nekarāsies un normāli varēsiet apgriezt, bet arī cieši kopā gabaliņus.
5. Kad trešo reizi apgiež, uz jau brūniem šašlikiem uzpilina marinādi un tā vismaz divas reizes.

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu