Čebureki pie skaidrā

2015. gada 7. jūlijs
Foto: Skaidrais
Pagatavošana
160 min
1. Ieber miltus bļodā, pievieno sāli, apmaisa, tad pievieno olu un ūdeni. Maisa ar karoti lēnām, kamēr ūdens un ola nesasūcas miltos. Liekas, ka vajadzētu pieliet ūdeni, jo par maz, bet tā nav.
2. Ņem ārā no bļodas, liek uz galda un mīca. Šis proces aizņem ~ 30 min. Mīklai jāsanāk vienmērīgai, gludai.
Foto: Skaidrais
3. Kad mīkla gatava, liek ledusskapī uz 1h un ķeras pie pildījuma.
4. Cūkgaļu, teļa gaļu ieliek bļodā, pievieno sīpolus vai (sagriestus, sarīvētus) dilles, pētersīļus (ja ir svaigi, tad svaigus), sāli, piparus un apmaisa masu.
5. Pievieno ūdeni un maisa, kamēr ūdens nesasūcas gaļā.
6. Kad mīkla gatava, to izrullē plānu. Tiem, kam sanāk izrullēt apaļus uz reiz rullējam. Tiem, kam ne, izrullē uz galda daļu mīklas un uzliek šķīvi un izgriež formu. Šķīvja lielums atkarīgs no čebureka lieluma.
Foto: Skaidrais
7. Liek pildījumu iekšā uz puses un loka ciet, apspaida ar dakšu maliņas un liek sakarsētā eļļā cepties līdz zeltaini un kraukšķīgi.
8. Labu apetīti!
Uz augšu