Puravu zupa ar vistas stilbiņiem

4 1

Sastāvdaļas

  • Vistas stilbiņi
  • 750 ml ūdens
  • Šķipsna safrāns
  • 1 liels puravs
  • 1 glāze sagrieztas sēnes
  • 1 /2 TK smalki rīvēts ingvers
  • Pēc garšas sāls
  • 5 melnie pipari
  • 3 smaržīgie pipari
  • Šķipsna kanēlis
  • 2 Krustnagliņas
  • Šķipsna muskatrieksts (vai muskatrieksta zieds)
  • 2 ĒK sviests
  • 2 TK kapāti zaļumi

Pagatavošana

60 min.
  1. Katliņā liek vistas stilbiņus, uzlej aukstu ūdeni un strauji uzvāra. Pēc tam zupu noputo, samazina minimālu karstumu, pievieno garšvielas (sāli, piparu graudus, krustnagliņas, safrānu, kanēli un muskatriekstu) un ļauj stilbiem virmot apmēram 30 minūtes, līdz tie gatavi.
  2. Smalki sarīvē ingveru, pievieno zupai. Nomazgā un smalki sagriež puravu (izmanto balto un gaiši zaļo daļu), noliek malā. Sagriež tīrus šampinjonus, noliek malā. Pannā sviestā apcep puravus, līdz nekož acīs, pievieno sēnes un apcep līdz tās aprautas, apmēram 1 -2 minūtes.
  3. Kad vistas gaļa ir mīksta, izceļ to no buljona, noliek uz šķīvja. Buljonu izkāš, lai atbrīvotos no garšvielām. Buljonu atkal uzvāra, tajā liek puravus ar sēnēm un uz nelielas uguns vāra apmēram 5 minūtes, līdz puravi gatavi.
  4. Tikmēr no kauliem attīra vistas gaļu. Katrā bļodiņā liek vistas gaļu, pāri lej buljonu, pasniedz ar zaļumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas