Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Mednieku maize un cūkgaļas šašliks

2015. gada 21. maijs
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
110 min
1. Siltā ūdenī iemaisa raugu, cukuru, atstāj uzrūgt.
Foto: Nataša Rogova
2. 2 glāzes miltu samais ar Santa Maria garšvielām, magonēm, pilngraudu miltiem.
3. Iegūtajam miltu un garšvielu maisījumam pievieno siltu pienu, izmaisa un pievieno to rauga masai, pievieno olu un izkausētu sviestu, visu kārtīgi izmaisa.
4. Pakāpeniski maisījumam ber klāt kviešu miltus un mīca mīklu līdz tā nelīp pie rokām, bet tai pat laikā tā nedrīkst palikt sausa, miltaina.
5. Mīklu liek ieeļļotā traukā, apsedz un raudzē līdz tā dubultojas apjomā.
Foto: Nataša Rogova
6. Uzrūgušo mīklu nospiež un tad pa gabaliņam uztin uz iesmiem.
7. Cep uz grilla oglēm, ne uz uguns. Cepot apgroza, lai apbrūnē no visām pusēm.
Foto: Nataša Rogova
8. Aptuveni 7 minūtēs maize būs gatava. Gatava maize no iesmiem skaisti noslīd nost.
9. Gaļu sagriež gabaliņos, pievieno kivi, kas ir sablenderēti ar visu mizu, iepriekš tos kārtīgi nomazgā.
10. 2 sīpolus sablenderē biezenī, bet atlikušos sagriež gredzenos.
11. Gaļai pievieno sablenderētos sīpolus, bezpiedevu jogurtu, Santa Maria BBQ garšvielu maisījumu ar čili, apmaisa.
12. Atstā galu iemarinēties maksimums divas stundas. Būtībā jau pēc 30 minūtēm gaļa gatava grillēšanai.
Foto: Nataša Rogova
13. Marināde ir loti aromātiska un nevar vien sagaidīt gatavo rezultātu. Blenderētie sīpoli un kivi ļoti ātri iemarinē gaļu, ja turēsiet gaļu marinādē ilgāk, tad gaļa zaudēs savu struktūru.
14. Gatavais šašliks ir ar izteiktu sīpolu garšu un kivi piesitienu, savu burvīgo aromātu piedod Santa Maria garšviela ar kūpināto papriku.
15. Lai labi garšo!
Foto: Nataša Rogova
Uz augšu