Mednieku maize un cūkgaļas šašliks

4 1

Sastāvdaļas

  • Maizei:
  • 500 g kviešu miltu
  • 300 ml piena
  • 60 ml ūdens
  • 30 g sviesta
  • 7 g sausā rauga
  • 1 tējk. cukura
  • 4 ēd.k. pilngraudu miltu
  • 4 ēd.k. magones vai citas sēkliņas
  • 1 liela ola
  • Santa Maria BBQ garšvielu maisījums ar čili
  • Šašlikam sīpolu/kivi marinādē:
  • 1 kg cūkgaļa
  • 300 g bezpiedevu jogurta
  • 5 kivi
  • 5 sīpoli
  • Santa Maria BBQ garšvielu maisījums ar čili

Pagatavošana

110 min.
  1. Siltā ūdenī iemaisa raugu, cukuru, atstāj uzrūgt.
    Siltā ūdenī iemaisa raugu, cukuru, atstāj uzrūgt.
  2. 2 glāzes miltu samais ar Santa Maria garšvielām, magonēm, pilngraudu miltiem.
  3. Iegūtajam miltu un garšvielu maisījumam pievieno siltu pienu, izmaisa un pievieno to rauga masai, pievieno olu un izkausētu sviestu, visu kārtīgi izmaisa.
  4. Pakāpeniski maisījumam ber klāt kviešu miltus un mīca mīklu līdz tā nelīp pie rokām, bet tai pat laikā tā nedrīkst palikt sausa, miltaina.
  5. Mīklu liek ieeļļotā traukā, apsedz un raudzē līdz tā dubultojas apjomā.
    Mīklu liek ieeļļotā traukā, apsedz un raudzē līdz tā dubulto...
  6. Uzrūgušo mīklu nospiež un tad pa gabaliņam uztin uz iesmiem.
  7. Cep uz grilla oglēm, ne uz uguns. Cepot apgroza, lai apbrūnē no visām pusēm.
    Cep uz grilla oglēm, ne uz uguns. Cepot apgroza, lai apbrūnē...
  8. Aptuveni 7 minūtēs maize būs gatava. Gatava maize no iesmiem skaisti noslīd nost.
  9. Gaļu sagriež gabaliņos, pievieno kivi, kas ir sablenderēti ar visu mizu, iepriekš tos kārtīgi nomazgā.
  10. 2 sīpolus sablenderē biezenī, bet atlikušos sagriež gredzenos.
  11. Gaļai pievieno sablenderētos sīpolus, bezpiedevu jogurtu, Santa Maria BBQ garšvielu maisījumu ar čili, apmaisa.
  12. Atstā galu iemarinēties maksimums divas stundas. Būtībā jau pēc 30 minūtēm gaļa gatava grillēšanai.
    Atstā galu iemarinēties maksimums divas stundas. Būtībā jau...
  13. Marināde ir loti aromātiska un nevar vien sagaidīt gatavo rezultātu. Blenderētie sīpoli un kivi ļoti ātri iemarinē gaļu, ja turēsiet gaļu marinādē ilgāk, tad gaļa zaudēs savu struktūru.
  14. Gatavais šašliks ir ar izteiktu sīpolu garšu un kivi piesitienu, savu burvīgo aromātu piedod Santa Maria garšviela ar kūpināto papriku.
  15. Lai labi garšo!
    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni