Gaļas šķēles omītes gaumē

3 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg l/l gaļas
  • 1 sīpols
  • 3 ķiploku daiviņas
  • 4 tējk. sinepju
  • Sāls
  • Pipari
  • 5 ēd.k. miltu
  • 1 glāze sarkanvīna
  • 300 g burkānu
  • 200 g seleriju sakņu
  • 5 kartupeļi
  • 2 fanheļa saknes
  • ½l l/l Gaļas novārījuma
  • 2 ēd.k. sakapātu pētersīļu

Pagatavošana

1 min.
  1. Gaļu nomazgā, nosusina, sagriež 1 cm biezās šķēlēs, ierīvē ar sāli, pipariem, plānā kārtā apziež ar sinepēm. Sīki sagriež sīpolu un ķiploku.
  2. Lielā sautējamā katlā sakarsē sviestu, apcep gaļas šķēles no abām pusēm , tad izņem no trauka. Gaļas vietā liek sīpolus un ķiplokus, apcep zeltainus. Pievieno tomātu biezeni, miltus, sarkanvīnu. Tad mērcē liek atpakaļ gaļas šķēles un uz mazas uguns sautē 5 min. Burkānus sagriež gareniski 4 daļās, seleriju mazos kubiņos, kartupeļus 4 daļās, fenhelim izgriež stublāju. Saknes sautē 5 min., liek uz gaļas, pārlej ar mērci un sautē vēl 10 min. Pārkaisa ar pētersīļiem.

Komentāri

zive 2011. gada 11. novembris 19:00
cik daudz tomàtu biezenja? pie sastàvdaljàm nav minèts. un receptè nav minèts, kad to galjas novàrìjumu lej klàt.
jānis 2009. gada 10. oktobris 13:11
Tiešām garšīgi!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni