"Ātrie" cīsiņi mīklā

2015. gada 2. maijs
Foto: Shutterstock.com
Es šos gardumus taisu aptuveni 1 x nedēļā, visiem mājiniekiem ļoti garšo. Derēja mums arī kā ceļamaize, braucot īsākos un garākos ceļojumos.
Pagatavošana
30 min
1. Pirms gatavošanas aptuveni 30 min. vajag mīklai ļaut atlaisties, ja tā ir saldēta.
2. Liek vārīties cīsiņus.
3. Ar mīklas rulli izrullē mīklu apmēram 2-3 mm biezumā.
4. Pāri mīklai smērē kečupu vai tomātu mērci.
5. Sarīvē sieru un to pārkaisa pāri mīklai un kečupam.
6. Sagriež marinētos gurķīšus plānās, garenās strēmelītēs (kā frī).
7. Mīklu sagriež 2-3 cm platās strēmelēs un tad ņem cīsiņu, gurķīti un tin apkārt (virpulī), lai tas izskatās kā kruasāns.
Foto: Elīza Svilāne
8. Tad liek cepeškrāsnī uz 200 grādiem, aptuveni uz 10 - 15 minūtēm.
9. Gatavs, kad mīkla ir zeltaini brūngana!
10. Lai labi garšo!
Foto: Elīza Svilāne
Uz augšu