Cannelloni ar spinātiem un malto gaļu

4 1

Sastāvdaļas

  • Pildījumam:
  • 250 g Cannelloni makaronu
  • 500 g liellopa maltās gaļas
  • 240 g spinātu
  • 500 g tomātu pastas vai sakapātu tomātu bundžiņā
  • 1 sīpols
  • 2 daiviņas ķiploka
  • Sāls
  • Pipari
  • Garšvielas
  • Baltajai mērcei:
  • 25 g sviesta
  • 25 g miltu
  • 300 ml piena
  • 70 g krēmveida siera ar garšaugiem
  • 30 g siera "Parmezāns"

Pagatavošana

85 min.
  1. Ja patīk, ka canneloni ir pārklāti daudz vairāk ar mērcīti, tad ieteiktu dubultot visas baltajai mērcei paredzētās sastāvdaļas.
    Ja patīk, ka canneloni ir pārklāti daudz vairāk ar mērcīti,...
  2. Pildījuma pagatavošana:
  3. Uzvāra ūdeni un ieliek pavārīt cannelloni trubiņas uz 3 minūtēm. Nokāš ūdeni un noliek cannelloni atdzist tā, lai trubiņas viena ar otru būtu atdalītas, citādi viss salips kopā.
  4. Pannā apcep sīpolus, ķiploku un apbrūnina malto gaļu - aptuveni 10-15 minūtes.
  5. Gaļai pievieno sāli, piparus, garšvielas un zaļumus. Var pievienot arī čili skaidiņas.
    Gaļai pievieno sāli, piparus, garšvielas un zaļumus. Var pie...
  6. Maltajai gaļai pievieno mazliet vairāk kā pusi no tomātu pastas. Ja nav pieejama, tad var arī aizvietot ar sakāpātiem tomātiem no bundžiņas. Ļauj tam visam uz nelielas liesmas vārīties aptuveni 15 minūtes.
    Maltajai gaļai pievieno mazliet vairāk kā pusi no tomātu pas...
  7. Kamēr gaļa cepas, pagatavo spinātus, apcepot tos katliņā aptuveni 3 minūtes.
    Kamēr gaļa cepas, pagatavo spinātus, apcepot tos katliņā apt...
  8. Kad spināti ir gatavi, tos mazliet sasmalcina un pievieno gaļai. Ļauj vēl 2 minūtes pildījumam gatavoties.
  9. Pēc tam gaļu noņem no liesmas un ļaujam masai mazliet atdzist, kamēr gatavo balto mērci ar ko pārliet cannelloni.
    Pēc tam gaļu noņem no liesmas un ļaujam masai mazliet atdzis...
  10. Baltās mērces pagatavošana:
  11. Izkausē sviestu un pievieno miltus.
    Izkausē sviestu un pievieno miltus.
  12. Lai mērce nebūtu kunkuļaina, pamazām pievieno pienu un ļauj 2 minūtes pavārīties.
    Lai mērce nebūtu kunkuļaina, pamazām pievieno pienu un ļauj...
  13. Kad mērce uzvārījusies, noņem no liesmas un iemaisa krēmveida sieru, kamēr siers ir izkusis mērcē.
    Kad mērce uzvārījusies, noņem no liesmas un iemaisa krēmveid...
  14. Atlikušo pastu vai sakapātos tomātus iesmērē cepamajā traukā.
    Atlikušo pastu vai sakapātos tomātus iesmērē cepamajā traukā...
  15. Piepilda canneloti trubiņas ar tējkaroti un liek lietā pirkstus, ja nepieciešams pilīdjumu iespiest dziļāk. Cannelloni kārto cieši citu pie cita virs tomātu pastas.
    Piepilda canneloti trubiņas ar tējkaroti un liek lietā pirks...
  16. Sakārtotās makaronu trubiņas pārlej ar balto mērci, noklājot visas trubiņas.
  17. Pārkaisa pāri Parmezāna sieru un liek cepeškrāsnī 180C grādu temperātūrā uz ~ 40-45 minūtēm.
  18. Pirmās 30 minūtes pārklāj ar folliju, vēlāk folliju noņem nost, lai mazliet iebrūnē.
    Pirmās 30 minūtes pārklāj ar folliju, vēlāk folliju noņem no...
  19. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

anete 2015. gada 2. oktobris 18:28
Es gatavojot caneloni gaļu nekad necepu pirms tam, kur nu vēl maigās spinātu lapiņas. Cepeškrāsnī tie ir pietiekami ilgu laiku, lai gaļa izceptos, un tad arī paši caneloni sanāk daudz sulīgāki. tikai IETEIKUMS.!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni