Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Lazanja ar sēnēm un gaļu

2015. gada 23. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Paldies, Receptes.lv lietotājam par gardo recepti! :)
Pagatavošana
50 min
1. Pamatmērce:
2. Smalki sagriež sīpolu un ķiploku, cep kopā ar malto gaļu.
Foto: Receptes.lv
3. Kamēr cep malto gaļu, tomātus aplej ar karstu ūdeni, lai varētu noņemt miziņu. Tad sagriež tomātus kubiciņos. Kad maltā gaļa gandrīz gatava, pievieno klāt tomātus un cep kamēr tomāti gandrīz izšķīst. Vēl pievieno klāt garšvielas vai sāli un nedaudz melnos maltos piparus.
Foto: Receptes.lv
4. Pēc tam, kad tomāti ir gandrīz izšķīduši, pievieno tomātu mērci un pagaida, kad "uzmet burbuli", pēc tam saldo krējumu un atkal pagaida, kad uzmet burbuli. Un pamata mērce ir gatava.
5. Nedaudz ietauko trauku un klāj mērci plānā kārtiņā. Ja garšo pikantāka, tad var katrā kārtā piebērt melnos maltos piparus.
6. Lai lazanja būtu mīkstāka, katru lazanjas plāksnīti, pirms liek cepamtraukā, ieliek pa vienai verdošā ūdenī uz 2 min. Pēc tam liek mērcei virsū vienu pie otras klāt. Ir svarīgi mērcēt pa vienai plāksnei, jo, ja liks vairākas kopā - var salipt!!!!
Foto: Receptes.lv
7. Nākamajā kārtā atkārtoti liek mērci, uzber nedaudz sarīvētā siera un plāni sagrieztos šampinjonus.
Foto: Receptes.lv
8. Un tā atkārto līdz pat pašai trauka malai. Nobeidz ar mērces kārtu, šampinjoniem un sieru (pa virsu var uzbērt vairāk siera).
9. Lai labi garšo!
Uz augšu