Ābolu - kanēļa pīrāgs

4 1

Sastāvdaļas

6 porcijas
  • 700 g ābolu
  • 1 tējk. kanēļa
  • 5 ēd. k. cukura
  • 2 glāzes miltu
  • 150 ml eļļas
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 2 olas

Pagatavošana

40 min.
  1. Mīkla:
  2. Traukā ielej apmēram 150 ml olīveļļas, piesitam 2 oliņas, pieber vaniļas cukuru, 3 ēd. k. parastā cukura.
  3. Visu kārtīgi sakuļ kopā viendabīgā masā, piejauc klāt glāzi miltu un atkal kārtīgi samaisa. 3) Pakāpeniski pievieno otru glāzi miltu, mīklu sāk mīcīt ar rokām.
  4. Kad mīkla izmīcīta, to uz 10 min. ievieto saldētavā.
  5. Pildījums:
  6. Sagriež ābolīšus, pārkaisa ar kanēli, cukuru un apmaisa.
  7. Mīklu ņem laukā no saldētavas, sadala 2 pikučos. Vienu kārtīgi izrullē un ieklāj formā, tad pa virsu liek ābolu maisījumu.
  8. Otru mīklas pikuci izrullē un sagriež strēmelītēs, no kurām taisa "restīti" pāri pildītajam traukam.
  9. Kad reste gatava un pārlikta pāri pīrāgam, liek visu cepeškrāsnī uz 200 grādiem, aptuveni uz 15 min.
  10. Servē ar plombīra saldējumu.
  11. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Indra 2016. gada 13. augusts 13:15
Nezinu man viss ar mīklu sanāca ļoti labi izrullējās un sanāca ļoti labi drusku vairāk miltus vnk jāpieber tad viss būs ok ;)
Evelīna 2016. gada 29. jūnijs 12:59
sanaca loti garsigi nama
Elīza Ragozina 2015. gada 20. decembris 21:42
Pilnīgi piekrītu Kristai....Mīklu bija loti grūti izrulēt......Beigās formu veidoju ar rokām.Jo tā bija loti elaina.Tagad gaidu rezultātu.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize