Maltās gaļas bumbiņu mērce

5 1

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 400 g tomātu mērces
  • 400 g krējuma
  • 400 g maltās gaļas
  • 200 ml ūdens
  • 2 ēd. k. miltu
  • 5 -7 ēd. k. rīvmaizes
  • 1 /2 paprikas
  • 1 mazs sīpols
  • Kaltēti pētersīļi (vai citi zaļumi)
  • Garšvielas pēc izvēles (ķiploku sāls, citronpipari, universālā garšviela)

Pagatavošana

20 min.
  1. Sajauc malto gaļu ar rīvmaizi, sīpoliem un garšvielām pēc izvēles, lai izveidojas viendabīga masa. ~10 min. noliek malā, lai ievelkas.
  2. Pēc aptuveni 10 min. no maltās gaļas veido bumbiņas.
    Pēc aptuveni 10 min. no maltās gaļas veido bumbiņas.
  3. Bumbiņas apcep no visām pusēm un liek karstumizturīgā traukā, klāt sagriež papriku un zaļumus.
    Bumbiņas apcep no visām pusēm un liek karstumizturīgā traukā...
  4. Uz pannas pievieno krējumu, tomātu mērci, ūdeni (tajā izšķīdinātus miltus) un garšvielas.
  5. Visu samaisa un liek cepeškrāsnī uz 15-20min.
  6. Pasniedz kopā ar rīsiem.
  7. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni