Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Tradicionālais sautējums ar vistu, baklažāniem un tomātiem

2015. gada 10. marts
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
60 min
1. Atkaulo vistas stilbiņus un ieliec ledusskapī.
2. 1 glāzi kuskusa ieber bļodā, uzlej 2 glāzes karsta ūdens, atstāj izmērcēties.
3. Safrānu ieliek verdošā ūdenī, atstāj ievilkties.
4. Piestā saberž kanēli, piparus, sāli un koriandru, līdz pulvera konsistencei.
5. Vistu stilbiņus apviļā saberztajā pulverī, liek uz sakarsētas pannas un sutina.
6. Baklažānus noskalo, liek mikroviļņu krāsnī uz 7-8 min.
7. Tomātus sagriež dažāda izmēra gabalos, sakapā lociņus un 1/3 daļu čilli pipara.
8. Uz citas pannas uzlej 1 ēd. k. eļļas, uzber tomētus, čilli, lociņus, kad viss nedaudz apcepies, pielej ūdeni, kurā tika mērcēts safrāns.
9. Kad baklažāni izcepušies, pārgriežam tos uz pusēm, pievienojam uz pannas, kurā cepas vista.
10. Kuskusu pārber citā traukā, piestā sasmalcina nolobītus pistāciju riekstus.
11. Tomātu maisījumu uzlej uz kuskusa, pannā apgrauzdē pistāciju riekstus.
12. Visas sastāvdaļas kārto uz šķīvja secībā - kuskus, tomātu maisījums, baklažāni, vista. Visu pārber ar riekstiem un pa virsu uzliek 2 ēd. k. grieķu jogurta!
13. Labu apetīti!
Uz augšu