Tomātu želeja

2015. gada 20. februāris
Foto: UgaScott
Lieliska piedeva gaļas, zivju, siera ēdieniem. Ļoti gards, uzziežot vienkārši uz supjmaizes ar sviestu.
Pagatavošana
90 min
1. Tomātus blanšē, mizo, iztīra serdīti.
2. Sīpolus un ķiplokus notīra.
3. Bļodiņā ar ūdeni nomēra un piefiksē 0,5 l līmeni.
4. Tomātus, sīpolus un ķiplokus sadala, lai var ievietot gaļas mašīnā, maļ traukā līdz iepriekš piefiksētajai atzīmei.
5. Tad iegūto masu pārlej lielākā emaljētā vai nerūsošā katlā (4-6 l), uzskaita puslitrus, ko salej katlā.
6. Aukstai samaltajai masai, lēni berot, iemaisa želatīnu, ņemot 15 g (1 paciņa) uz katru puslitru.
7. 1 stundu želatīnam masā ļauj uzbriest.
8. Vēlāk karsē uz plīts. Kad sāk karst, iemaisa sāli, cukuru, čili pulveri, maltus melnos piparus, un baziliku pēc garšas.
9. Turpina karsēt, ik pa laikam lēni apmaisot.
10. Iejauc etiķa esenci, turpina karsēt, līdz knapi parādās putiņas un tvaiks, bet vēl nemet burbuli.
11. Pilda izmazgātās un dezinficētās 0,5 l burciņās (vajadzētu sanākt ~4 puslitra burciņām).
12. Liek karstā ūdenī, katlā, apakšā paklājot audumu. Uzkarsē ūdeni līdz 80 - 85 grādiem, izslēdz plīti un atstāj karsēties 10 minūtes.
13. Aizvāko un marķē.
14. Atdzesē istabā, liek pagrabā vai citā vēsumā.
15. Lai labi garšo!
Uz augšu