Pelmeņi ķīniešu gaumē "Dim Sami"

4 1
No šī sastāvdaļu daudzuma man sanāca 65 pelmenīši! :)

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 1 ola
  • 1 /2 tējk sāls
  • 1 /2 tējk cukura
  • 1 ēd. k skābā krējuma
  • 2 ēd. k eļļas
  • 1 /2 glāze alus (125ml)
  • Rīsu un kviešu milti (tik daudz, lai mīkla nelīp pie rokām)
  • Pildījumam:
  • Svaigas dilles
  • 1 ēd. k rīsu etiķa
  • 1 kg saldētas mintaja filejas
  • Garšvielu maisījums zivīm
  • Neliels gabaliņš purava
  • Pasniegšanai:
  • Saldā sojas mērce

Pagatavošana

40 min.
  1. Bļodā sajauc olu, sāli, cukuru, krējumu un eļļu. Visu izmaisa un pievieno alu.
  2. Ber klāt miltus - sākumā rīsu miltus, līdz mīkla gandrīz mīcāma ar rokām, bet vēl lipīga. Tad pievieno kviešu miltus, līdz mīkla viegli mīcāma un nelīp pie rokām. (Iesaku mīklas mīcīšanas procesa laikā nomazgāt rokas un turpināt mīcīt ar tīrām, tādējādi nepārcentīsies ar miltiem un mīkla būs vajadzīgajā konsistencē.
  3. Gatavo mīklu ieliek maisiņā un patur 30 minūtes istabas temperatūrā.
    Gatavo mīklu ieliek maisiņā un patur 30 minūtes istabas temp...
  4. Kad mīklu izņem no maisiņa, tā kļuvusi lipīga. Pastāvot bez maisiņa, tā atkal mazāk lips un būs viegli ar to strādāt.
  5. Kamēr mīkla atpūšas, gatavo pildījumu - atsaldē zivis un samaļ kopā ar puravu gaļasmašīnā. Masai pievieno rīsu etiķi, sasmalcinātas dilles, garšvielas un visu izmaisa.
  6. Mīklu izrullē uz virsmas, kas viegli nobērta ar miltiem (es izmantoju kukurūzas miltus, jo tie tik ļoti nelīp klāt pie mīklas).
    Mīklu izrullē uz virsmas, kas viegli nobērta ar miltiem (es...
  7. Ar glāzi spiež aplīšus un virsū liek zivs pildījumu.
    Ar glāzi spiež aplīšus un virsū liek zivs pildījumu.
  8. Saloka uz pusēm un salipina.
    Saloka uz pusēm un salipina.
  9. Uzvāra katlā ūdeni, virsū liek restīti, uz kuras ir cepamais papīrs. Kārto virsū pelmeņus un vāra zem vāka uz tvaikiem.
    Uzvāra katlā ūdeni, virsū liek restīti, uz kuras ir cepamais...
  10. Aptuveni pēc 15 minūtēm ir gatavs.
  11. Pasniedz ar saldo sojas mērci.
    Pasniedz ar saldo sojas mērci.
  12. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni