Zemeņu jogurta kūka

4 1

Sastāvdaļas

  • 1 l zemeņu jogurta
  • 250 g svaigu zemeņu
  • 3 paciņas želatīna (3x20 g)
  • 2 paciņas 9% biezpiena
  • 2 paciņas Selgas cepumu
  • 1 paciņa sviesta
  • Cukurs pēc garšas

Pagatavošana

90 min.
  1. Sagatavo nepieciešamos produktus.
    Sagatavo nepieciešamos produktus.
  2. Biezpienu caur metāla sietiņu izrīvē vai izlaiž caur gaļas mašīnu.
    Vienā traukā ieliek 2 paciņas želatīna un aplej ar apmēram 100 g silta ūdens. Trešo paciņu želantīna ieliek atsevišķā traukā un arī aplej ar tādu pašu daudzumu silta ūdens.
    Biezpienu caur metāla sietiņu izrīvē vai izlaiž caur gaļas m...
  3. Sasmalcina (pulverī) Selga cepumus un sajauc ar izkausētu sviestu.
    Sasmalcina (pulverī) Selga cepumus un sajauc ar izkausētu sv...
  4. Formā sapresē cepumu masu.
    Formā sapresē cepumu masu.
  5. Pusi no zemenēm smalki sagriež.
    Pusi no zemenēm smalki sagriež.
  6. Sajauc biezpienu, sasmalcinātās zemenes, jogurtu, želatīnu (2 pac.) un cukuru pēc garšas.
    Sajauc biezpienu, sasmalcinātās zemenes, jogurtu, želatīnu (...
  7. Visu ielej formā un liek ledusskapī kamēr nedaudz sacietē.
  8. Tad sagriež ripiņās pārējās zemenes, saliek pa virsu kūkai un pārlej ar želatīnu (1 pac.). Kūku liek atpakaļ ledusskapī līdz rītdienai.
  9. Ar smalku nazīti apgriež apkārt formai un to atver.

    Lai labi garšo!
    Ar smalku nazīti apgriež apkārt formai un to atver.

Lai l...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

linda 2016. gada 20. jūlijs 13:55
šī kūka bija laba
Līga 2016. gada 6. jūlijs 17:03
Želatīnu pārlej ar siltu ūdeni.?
Endija 2016. gada 29. jūnijs 20:45
Paldies par receptīti - kūka ļoti garda!!!!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize