Zemeņu jogurta kūka

2015. gada 24. janvāris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
90 min
1. Sagatavo nepieciešamos produktus.
Foto: Receptes.lv
2. Biezpienu caur metāla sietiņu izrīvē vai izlaiž caur gaļas mašīnu.
Vienā traukā ieliek 2 paciņas želatīna un aplej ar apmēram 100 g silta ūdens. Trešo paciņu želantīna ieliek atsevišķā traukā un arī aplej ar tādu pašu daudzumu silta ūdens.
Foto: Receptes.lv
3. Sasmalcina (pulverī) Selga cepumus un sajauc ar izkausētu sviestu.
Foto: Receptes.lv
4. Formā sapresē cepumu masu.
Foto: Receptes.lv
5. Pusi no zemenēm smalki sagriež.
Foto: Receptes.lv
6. Sajauc biezpienu, sasmalcinātās zemenes, jogurtu, želatīnu (2 pac.) un cukuru pēc garšas.
Foto: Receptes.lv
7. Visu ielej formā un liek ledusskapī kamēr nedaudz sacietē.
8. Tad sagriež ripiņās pārējās zemenes, saliek pa virsu kūkai un pārlej ar želatīnu (1 pac.). Kūku liek atpakaļ ledusskapī līdz rītdienai.
9. Ar smalku nazīti apgriež apkārt formai un to atver.

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu