Citrona - laima kūka

4 1

Sastāvdaļas

  • 250 g piparkūku cepumu
  • 125 g kausētā sviesta
  • 200 g saldā krējuma
  • 400 g kondensēta (iebiezinātā) piena
  • 2 citronu sula un miziņa
  • 1 laima sula un miziņa

Pagatavošana

30 min.
  1. Ietauko 20 cm kūkas formu.
  2. Cepumus ieber bļodā un sadrupina. Pievieno izkausētu sviestu un visu rūpīgi samaisa.
  3. Pusi no iegūtās masas ieklāj iepriekš sagatavotā kūkas formā un liek ledusskapī.
  4. Dziļā traukā saputo saldo krējumu un pamazām pievieno iebiezināto pienu, citronu un laima miziņas, kā arī 10 - 12 ēdamkarotes citrona - laima sulas.
  5. Visu kuļ līdz iegūta viendabīga masa.
  6. Iegūto krēmu klāj kūkas formā uz iepriekš ieklātās cepumu masas. Pa virsu klāj atlikušo cepumu - sviesta masu un liek ledusskapi uz nakti.
  7. Lai labi garšo!

Komentāri

kika 2015. gada 4. jūnijs 17:21
Ideāla kūka. Vienkārši pagatavojama un garšo perfekti.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize