Klasiskā ābolkūka

2015. gada 8. janvāris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
90 min
1. Kefīru, eļļu, sāli un cukuru ieber traukā un maisot uzsilda, tad lej miltos, kuri ir sajaukti ar raugu.
2. Sajauc visu ar karoti, samīca ar rokām, pārsedz trauku ar dvieli un noliek siltumā uz 15 vai 20 minūtēm.
3. Pa to laiku nomizo ābolus un sagriež tos apmēram 5 līdz 7 mm biezās šķēlītēs (protams bez serdes).
4. Pēc tam ņem cepampannu (mana panna ir 30x40), ieklāj cepampapīru un ar pirkstiem izlīdzina mīklu, lai tās biezums ir apmēram 5 mm.
5. Tad ābolu šķēlītes kārto taisnās rindiņās, lai pēc izcepšanas starp rindiņām ābolu maizīti varētu glīti sagriezt.
6. Tālāk ābolkūkai gatavo sedziņu - saputo cukuru ar olām, pieliek krējumu un samaisa.
7. Iegūto masu lej uz ābolu šķēlītēm, tad bagātīgi pārkaisa ar kanēli un pa virsu uzkaisa 1 ēdamkaroti cukura.
8. Cep uzsildītā cepeškrāsnī 180 grādos 35 min.
9. Lai labi garšo!
Uz augšu