Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Svētku jēra ribiņas

2014. gada 29. decembris
Foto: Receptes.lv
Restorāns "Tex-Mex Republic" vēl ikvienam siltus un laimes pilnus svētkus, piedāvājot īpašu recepti gardām un bagātīgām svētku vakariņām. Labu apetīti!
Pagatavošana
60 min
1. Ņem ribiņas un kārtīgi notīra.
2. Sagatavo marinādi: olīveļļa, sāls, pipari, timiāns, rozmarīns, viena ķiploku daiviņa.
3. Rūpīgi ietin kaulus folijā, apcep uz grila vai grila pannas.
4. Kad iegūta zeltaina krāsa – cepšanu turpina krāsnī 180 grādos (laiks atkarīgs no gatavības pakāpes).
5. Piedevām: noskalo brokoli un noblanšē sāls ūdenī.
6. Paprikas nomazgā, notīra, sagriež vidēja izmēra trīsstūrīšos.
7. No cukini uztaisa ovālas formas (laiviņas).
8. Dārzeņus apcep uz pannas, pievieno sāli, piparus, worčestera mērci, sojas mērci un nedaudz pasautē.
9. Čili piparu grilē uz grila neilgi pirms ēdiena pasniegšanas.
10. Balzamiko ielej katliņā, pievieno cukuru, dažas čili šķēlītes, timiānu, rozmarīnu, sarkanvīnu. Vāra tik ilgi līdz iegūta viskoza konsistence.
11. Visu sakārto tā kā redzams attēlā un pa virsu uzlej mērci.
12. Beigās uzliek virsū grilēto čili piparu un timiāna zariņu.
13. Lai labi garšo!
Uz augšu