Saulē kaltētu tomātu krēmzupa ar parmezāna sieru un timiānu

5 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 6 - 8 palieli sīpoli (vēlams ''šalotes'')
  • 500 g konservētu saulē kaltētu tomātu (eļļā)
  • 1000 g konservētu tomātu savā sulā
  • 1 l 15% saldā krējuma
  • Mazliet svaiga timiāna lapiņas
  • Parmezāna siers (gran moravia)
  • Sāls
  • Pipari
  • Cukurs

Pagatavošana

60 min.
  1. Katlā ielej saulē kaltēto tomātu eļļu (tieši tik daudz, lai apceptu šķēlēs sagrieztos sīpolus).
  2. Kad sīpoli ir pietiekami apcepti, zeltaini un smaržīgi, tiem pievieno saulē kaltētos tomātus (bez eļļas), pievieno arī timiāna lapiņas.
  3. Kamēr saulē kaltētie tomāti ar sīpoliem apcepas, taisa vaļā konservus ar tomātiem savā sulā un visu iepakojuma saturu liek malties blenderī.
  4. Kad tomāti sablenderējušies, lej tos katlā.
  5. Apmaisa, pievieno sāli, piparus (pēc garšas) un uz lēnas uguns ļauj pavārīties aptuveni 30 minūtes.
  6. Pa to laiku sagatavo otru katlu un sietu, kā arī ik pa laikam apmaisa zupu.
  7. Blenderē visu katla saturu. Sablenderēto masu, izlaižot caur sietu, lej otrā katlā.
  8. Kad viss katla saturs sablenderēts un izlaists caur sietu (lai zupa būtu samtaina un bez kunkuļiem), pievieno saldo krējumu, skatoties pēc konsistences un gaumes.
  9. Pēdējais solis - vēl mazliet pavāra zupu, līdz pirmajam burbulim, kas būs kā apliecinājums tam, ka tā gatava. Pievieno sāli, piparus un cukuru (pēc garšas).
  10. Porcijai pievieno rīvētu vai drupinātu parmezāna vai jebkuru citu cieto sieru.
  11. Lai labi garšo!

Komentāri

Dace 2014. gada 18. decembris 16:22
Loti garsiga. Es gan liku saule kaltetos tomatus kuri ir sausie nevis ella + pieliku kiploku un 1 kartupeli biezumam, citadak visu dariju pec receptes, liels katls sanaca!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas