Sākums > Receptes > Uzkodas

Ceptas jūras ķemmītes uz puķu kāposta biezeņa

2014. gada 13. novembris
Foto: Edgars Ratniks
Pagatavošana
20 min
1. Sagriež ziedkāpostu mazos gabaliņos.
Foto: Edgars Ratniks
2. Pielej klāt mazliet piena priekš sautēšanas.
Foto: Edgars Ratniks
3. Pielejam aptuveni 100 g saldā krējuma.
Foto: Edgars Ratniks
4. Pievieno sāli un sautē, līdz puķu kāposts kļūst mīksts.
Foto: Edgars Ratniks
5. Kamēr puķu kāposts vēl ir diezgan karsts, blendē līdz viendabīgai masai (ja blendē atdzisušu, būs jūtami gabali).
Foto: Edgars Ratniks
6. Ielej biezeni traukā, lai stāv, kamēr sagatavo gliemenes.
Foto: Edgars Ratniks
7. Gliemenes notīra un pārgriež uz pusēm.
Foto: Edgars Ratniks
8. Sajauc kariju ar sāli pusi uz pusi.
Foto: Edgars Ratniks
9. Apkaisa gliemenes ar garšvielu maisījumu.
Foto: Edgars Ratniks
10. Uzkarsē pannu ar olīveļļu un cep gliemenes līdz tās ir zeltaini brūnas.
Foto: Edgars Ratniks
11. Uz sķīvja uzliek biezeņa pikučus.
Foto: Edgars Ratniks
12. Pa virsu liek gliemenes un izrotā.
13. Labu apetīti!
Uz augšu