Ābolu-bumbieru pīrāgs

4 1

Sastāvdaļas

  • Sviests
  • Milti
  • 1 ola
  • Cukurs
  • Āboli
  • Bumbieri
  • Cepamais pulvers
  • Kanēlis
  • Margarīns vai sviests

Pagatavošana

50 min.
  1. Sagatavo sastāvdaļas, no to daudzuma atkarīgs arī trauka lielums.
    Sagatavo sastāvdaļas, no to daudzuma atkarīgs arī trauka lie...
  2. Margarīnam pievieno miltus un sāk ar roku mīcīt. Jo vairāk margarīna/ sviesta, jo vairāk mīklas.
    Margarīnam pievieno miltus un sāk ar roku mīcīt. Jo vairāk m...
  3. Pievieno vēl miltus, ja nepieciešams, bet principā masai ir jābūt pamitrai.
    Pievieno vēl miltus, ja nepieciešams, bet principā masai ir...
  4. Olai pievieno cukuru, cik katrs vēlas. Samaisa un atstāj masu uz 5 minūtēm, lai cukurs paspēj izkust.
    Olai pievieno cukuru, cik katrs vēlas. Samaisa un atstāj mas...
  5. Kamēr cukurs kūst, sagriež ābolus un bumbierus kubiciņos, pielej nedaudz ūdens un liek mikroviļņu krāsnī uz 10 min, ik pēc 3 atverot un pārmaisot.
    Kamēr cukurs kūst, sagriež ābolus un bumbierus kubiciņos, pi...
  6. Kamēr āboli gatavojas, pievieno sakulto olu ar cukuru mīklai un izmaisa. Pamazām pievieno vēl nedaudz miltu tā, lai var izvelt bumbu.
    Kamēr āboli gatavojas, pievieno sakulto olu ar cukuru mīklai...
  7. Mīklai jāsanāk joprojām nedaudz mitrai, bet arī rullējamai.
    Mīklai jāsanāk joprojām nedaudz mitrai, bet arī rullējamai.
  8. Ieliek mīklu maisiņā un novieto saldētavā uz 5 min, lai nedaudz pacietē - būs vieglāk rullējama.
    Ieliek mīklu maisiņā un novieto saldētavā uz 5 min, lai neda...
  9. Āboliem pievieno cukuru un kanēli, arī vanilīnu, ja kādam garšo.
    Āboliem pievieno cukuru un kanēli, arī vanilīnu, ja kādam ga...
  10. Mīklu izņem no saldētavas un sadala divās daļās.
    Mīklu izņem no saldētavas un sadala divās daļās.
  11. Tad izrullē plānā kārtā uz miltiem, lai nelīp pie virsmas.
    Tad izrullē plānā kārtā uz miltiem, lai nelīp pie virsmas.
  12. Mīklu klāj uz formas, kuru nevajag ne ierīvēt ar sviestu, ne ieklāt ar cepampapīru, bet tas atkarīgs, kāds ir jūsu trauks.
    Mīklu klāj uz formas, kuru nevajag ne ierīvēt ar sviestu, ne...
  13. Pa virsu uzlej ābolu maisījumu, izrullē mīklas otro daļu un klāj pa virsu.
    Pa virsu uzlej ābolu maisījumu, izrullē mīklas otro daļu un...
  14. Izdekorē kā vēlas - var kaisīt arī magones pa virsu.
    Izdekorē kā vēlas - var kaisīt arī magones pa virsu.
  15. Var dekorēt ar puķītēm, izveidotām no atlikušās mīklas.
    Var dekorēt ar puķītēm, izveidotām no atlikušās mīklas.
  16. Cep 180 grādos aptuveni 30 min, līdz virsma paliek zeltaina.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Liene Kalniņa 10. augusts 08:13
Cik daudz ņemt katru no sastāvdaļām?
Paldies

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize