Ābolu-bumbieru pīrāgs

2014. gada 2. novembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
50 min
1. Sagatavo sastāvdaļas, no to daudzuma atkarīgs arī trauka lielums.
Foto: Receptes.lv
2. Margarīnam pievieno miltus un sāk ar roku mīcīt. Jo vairāk margarīna/ sviesta, jo vairāk mīklas.
Foto: Receptes.lv
3. Pievieno vēl miltus, ja nepieciešams, bet principā masai ir jābūt pamitrai.
Foto: Receptes.lv
4. Olai pievieno cukuru, cik katrs vēlas. Samaisa un atstāj masu uz 5 minūtēm, lai cukurs paspēj izkust.
Foto: Receptes.lv
5. Kamēr cukurs kūst, sagriež ābolus un bumbierus kubiciņos, pielej nedaudz ūdens un liek mikroviļņu krāsnī uz 10 min, ik pēc 3 atverot un pārmaisot.
Foto: Receptes.lv
6. Kamēr āboli gatavojas, pievieno sakulto olu ar cukuru mīklai un izmaisa. Pamazām pievieno vēl nedaudz miltu tā, lai var izvelt bumbu.
Foto: Receptes.lv
7. Mīklai jāsanāk joprojām nedaudz mitrai, bet arī rullējamai.
Foto: Receptes.lv
8. Ieliek mīklu maisiņā un novieto saldētavā uz 5 min, lai nedaudz pacietē - būs vieglāk rullējama.
Foto: Receptes.lv
9. Āboliem pievieno cukuru un kanēli, arī vanilīnu, ja kādam garšo.
Foto: Receptes.lv
10. Mīklu izņem no saldētavas un sadala divās daļās.
Foto: Receptes.lv
11. Tad izrullē plānā kārtā uz miltiem, lai nelīp pie virsmas.
Foto: Receptes.lv
12. Mīklu klāj uz formas, kuru nevajag ne ierīvēt ar sviestu, ne ieklāt ar cepampapīru, bet tas atkarīgs, kāds ir jūsu trauks.
Foto: Receptes.lv
13. Pa virsu uzlej ābolu maisījumu, izrullē mīklas otro daļu un klāj pa virsu.
Foto: Receptes.lv
14. Izdekorē kā vēlas - var kaisīt arī magones pa virsu.
Foto: Receptes.lv
15. Var dekorēt ar puķītēm, izveidotām no atlikušās mīklas.
Foto: Receptes.lv
16. Cep 180 grādos aptuveni 30 min, līdz virsma paliek zeltaina.

Lai labi garšo!
Uz augšu