Cepti pelmeņi ar šampinjoniem

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg pelmeņi
  • 500 g šampinjoni
  • 200 ml saldais krējums
  • Sāls
  • Pipari
  • Vegeta (vai jebkura cita garšviela pēc gaumes)

Pagatavošana

20 min.
  1. Šampinjonus nomazgā, sagriež šķēlītēs un liek uz uzkarsētas pannas cepties;
  2. Pārkaisa ar sāli un pipariem, cep eļļā, līdz šampinjoni gatavi - zeltaini brūni un garšīgi;
  3. Pēc tam cep pelmeņus: uz pannas uzber vēlamo daudzumu pelmeņu un cep eļļā, īsi pirms beigšanas pārkaisa ar vegetu vai citām garšvielām pēc gaumes;
  4. Kad pelmeņi gatavi, pieliek klāt jau saceptos šampinjonus un pāri pārlej saldo krējumu (ja panna ir pilna, parasti lej visus 200 ml, taču tas atkarīgs no pannas lieluma, var gadīties, ka to vajag vairāk vai mazāk);
  5. Nedaudz pasautē visu zem vāka, pamaisa. Kad saldais krējums nedaudz iesūcies pelmeņos un virtuvi pilda garšīga smarža, ņem nost no uguns.
  6. Labu apetīti!

Komentāri

Toms 2016. gada 16. augusts 14:47
Kā var 20min dabūt gatavu ēdienu, ja pelmeņus vien vajag cept kādu pusstundu vai vairāk?
nabags123 2014. gada 9. decembris 18:13
man negarso pelmen

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni