Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cepti pelmeņi ar šampinjoniem

2014. gada 29. oktobris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
20 min
1. Šampinjonus nomazgā, sagriež šķēlītēs un liek uz uzkarsētas pannas cepties;
2. Pārkaisa ar sāli un pipariem, cep eļļā, līdz šampinjoni gatavi - zeltaini brūni un garšīgi;
3. Pēc tam cep pelmeņus: uz pannas uzber vēlamo daudzumu pelmeņu un cep eļļā, īsi pirms beigšanas pārkaisa ar vegetu vai citām garšvielām pēc gaumes;
4. Kad pelmeņi gatavi, pieliek klāt jau saceptos šampinjonus un pāri pārlej saldo krējumu (ja panna ir pilna, parasti lej visus 200 ml, taču tas atkarīgs no pannas lieluma, var gadīties, ka to vajag vairāk vai mazāk);
5. Nedaudz pasautē visu zem vāka, pamaisa. Kad saldais krējums nedaudz iesūcies pelmeņos un virtuvi pilda garšīga smarža, ņem nost no uguns.
6. Labu apetīti!
Uz augšu